HPG: Zilan ve Harun yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz-YENİLENDİ

HPG, Roboskî’den gerilla saflarına katılan ve şahadete ulaşan Velide Encü (Zilan) ve Nurullah Encü'yü  (Harun) saygıyla andı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşamını yitiren Roboskî’li 2 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında, “Kürdistan Özgürlük Hareketi, fedai-kahraman militanlarının yürütmekte olduğu soluksuz mücadele ve açığa çıkarttığı değerler temelinde, bugün halkımızın özgürlüğüne en yakın dönemini yaşamaktadır. Bunu hazmedemeyen sömürgeci TC devleti Kürde ait ne varsa ortadan kaldırmak istemekte ve imha amaçlı saldırılarını sürdürmektedir. Bu saldırılara karşı ise Kürdistan halkı bir bütün olarak tarihi bir direniş içerisindedir. Gelişen bu direniş sürecinde, TC devletinin halkımıza reva gördüğü zulüm ve katliamlara sessiz kalamayan en onurlu ve seçkin gençler, çözümü gerilla saflarını güçlendirmekte görmekte ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’na katılmaktadır” dedi.

HPG, Kürdü köleleştirmek ve yüreğini hissizleştirmek isteyen bu kirli sisteme karşı insanlık onurunu yaşatmak amacıyla Roboskî’den gerilla saflarına katılan ve bu hesap sorma mücadelesi içerisindeyken şahadete ulaşan Zilan (Velide Encü) ve Harun’u  (Nurullah Encü) saygıyla andı.

Roboskî’de, yurtsever bir ailenin mensubu olarak dünyaya gelen her iki yoldaşımız da, yaşanan katliamların hesabını sormak ve şehitlerin anılarını yaşatmak amacıyla gerilla saflarına katılmışlardır. Gerilla saflarında bulundukları süre içerisinde emek, fedakarlık ve her zaman düşmana olan öfke ile dolu olan her iki yoldaşımız, yalnızca mücadele yoldaşı değil, aynı zamanda akrabadırlar.

HPG açıklamasında şu hususlara yer verildi:

ZİLAN YOLDAŞ KENDİSİNE HEP ÖZGÜR KADIN ÇİZGİSİNDE ESAS ALDI

“Zilan yoldaş, genç yaşta yaşamın zorluklarıyla tanışmış, ancak bütün zorluklara rağmen yaşamın üstesinden gelmesini bilmiş bir arkadaştır. Şekillendiği yurtsever ortamdan edindiği tecrübeyi, üniversite yıllarında ideolojik birikime dönüştüren ve bu temelde birçok alanda faaliyet yürüten Zilan yoldaş, bir süre sonra şehitlerin mirasına ancak onların diyarında mücadele yürüterek karşılık verilebileceğini görür ve gerilla saflarına katılır. Kendisinden önce gerilla saflarına katılarak ölümsüzleşen Zilan (Saniye Encü) arkadaşın adını alarak, destanlaşan Zilan geleneğinin bir takipçisi olmak ister. Bu amaçla gerilla saflarında bulunduğu süre içerisinde çok emek verir ve hızla yetkinleşir. Her daim Önder Apo’nun özgür yaşam felsefesi temelinde kendisini eğitmeyi esas alan Zilan yoldaş, Özgür Kadın Çizgisi’nde de derinleşmiş bir militan olarak mücadele yaşamını sürdürür. Medya Savunma Alanları’nda önemli görevler üstlenen Zilan yoldaş, aynı zamanda DAİŞ faşizmine karşı Maxmûr-Kerkük alanında da mücadele yürütür. Ancak onun gönlü, her zaman, doğduğu ve büyüdüğü Botan topraklarında düşmandan hesap sormaktadır. Bu temelde yönünü, Adilların, Nûdaların ve Gülbaharların meskeni olan Botan’a döner. Büyük bir coşkuyla sömürgeci düşmandan hesap sorma mücadelesi içerisindeyken, 1 Temmuz 2017 günü Besta’da elim bir hastalık sonucu şahadete ulaşır.

HALASININ İZİNDEN YÜRÜDÜ

Harun arkadaş ise, daha küçük yaşta gerillanın mücadelesinden etkilenir ve Botan gerillasının dillere destan hikayelerini dinleyerek Önder Apo’yu ve PKK’yi tanır. Kısa zamanda Önder Apo’nun fikir ve düşüncelerini içselleştiren ve sömürgeci düşmanın yörede halka dönük katliamlarına tanıklık eden Harun arkadaş, halası Zilan (Velide Encü) arkadaşın izinden yürümek ister ve gerilla saflarına katılır. Kıvrak zekası, sorgulayıcı kişiliği ve askeri olarak yetkinleşme istemi, onu kısa zamanda iyi bir gerilla yapar ve bu özelliklerini Önder Apo’nun düşüncesiyle perçinleştirerek bütün arkadaşların sevgisini kazanır. Olgun kişiliği ile özgür yaşam çizgisinde derinleşen ve her zaman kendisine “büyük yaşamak için, büyük amaçların olmalıdır” felsefesini esas alan Harun yoldaş, 13 Ağustos 2018’de düşmanın Medya Savunma Alanları’na gerçekleştirdiği bir saldırıda şehitler kervanına katılır.

Hiçbir şekilde düşmanın sömürü ve baskılarına boyun eğmeyen yurtsever Roboskî halkının direnişçi kültürünü Apocu gelenekle yoğuran, aynı zamanda Kürt gençliğinin fedai duruşunu kendi kişiliklerinde somutlaştıran Zilan ve Harun yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Değerli Encü ailesi şahsında tüm yurtsever Roboskî ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.  Şehitlerimizin “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” hayallerini gerçeğe dönüştürerek, bizlere devrettikleri zafer bayrağını göklerde dalgalandıracağımızın sözünü veriyoruz.”

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri de şöyle:

Kod Adı: Zilan Ruken Roboski
Adı Soyadı: Velide Encü
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Feyruz - Fevzi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Temmuz 2017 / Besta

***

Kod Adı: Harun Roboski
Adı Soyadı: Nurullah Encü
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Suzan - Serbest
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2018 / Medya Savunma Alanları