HSM, 'Pülümür şehitlerini' andı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargâh Komutanlığı, Dersim’de 11 Ağustos’ta yaşana şiddetli çatışmalarda 6 gerillanın hayatını kaybettiğini, bunlardan ikisinin kimliğinin netleştiğini açıkladı.

Komutanlık, altı gerillanın hayatını kaybettiği çatışmaların gün boyu sürdüğü ve havadan yoğun bombardıman yapıldığını belirtti.

Açıklamada, “11 Ağustos 2018 tarihinde Dersim’in Pülümür ilçesinde işgalci TC devletinin gerçekleştirdiği operasyon sırasında, bir gerilla birliğimiz ile düşman güçleri arasında gün boyu süren bir çatışma yaşanmıştır” denildi.

“Gerillalarımıza karşı savaşamayan işgalci güçler havadan gerçekleştirdiği bombardımanlar ile de sonuç almak istemiştir” diyen Karargah Komutanlığı, çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı çatışmalarda Atakan Mahir ve Roni Munzur kod adlı gerillaların hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada ayrıca, “Şoreş, Ali, Zınar ve Rabun arkadaşlarımız fedaice savaşarak şahadete ulaşmıştır” denilirken, bu dört gerillanın kimlik bilgileri netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Kimliği netleşen iki gerilla şöyle:

Kod Adı: Atakan Mahir
Adı Soyadı: İbrahim Çoban
Doğum Yeri: Maraş
Anne - Baba Adı: Hatice - Şexo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2018 / Dersim

 

Kod Adı: Roni Munzur
Adı Soyadı: Mahmut Laçin
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Hediye - Cemil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2018 / Dersim

 

Halk Savunma Merkezi Karargâh Komutanlığı, her iki gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgi verdi:

Atakan Mahir arkadaşımız, 25 yılı aşan mücadele yaşamı boyunca büyük bir cesaret ve fedakârlıkla Dersim’den Başure Kürdistan’a kadar birçok alanda görev yürüttü. Devrimci mücadelenin ihtiyaçları temelinde askeri, siyasi, ideolojik ve toplumsal alan çalışmalarında hiçbir ayrım gözetmeden üzerine düşen bütün görevleri büyük bir başarıyla yerine getiren bir yoldaşımızdı. Atakan arkadaş mücadelemizin büyük bedeller, fedakârlıklar ve zorluklarla yürütüldüğünün her zaman farkında olarak devrimci çalışmalara katılım gösteren bir yoldaşımızdı.

http://www.hpg-sehit.com/

Atakan arkadaş her zaman en çok fedakarlık gerektiren ve en çok zorluklarla yüklü çalışma neredeyse orada katılmayı kendisine esas alan seçkin bir arkadaşımızdı. Bitmez ve tükenmez devrimci enerjisiyle zorlukların üzerine büyük bir coşkuyla yürüyen ve her zaman sonuç alıcılığı esas alan bir yoldaşımızdı. Devrim saflarına katıldığı ilk günden şahadete ulaştığı son ana kadar yüksek bir görev bilinciyle çalışmalara katılmayı kendisine ilke edinen Atakan arkadaş en son almış olduğu PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve HPG Komuta Konseyi Üyesi görevini de aynı bilinç ve sorumlulukla yerine getirmek için yoğun bir çabanın sahibi olmuştur. Büyük bir heyecanla yıllarca yoğun emek verdiği Dersim Sahasında sorumluluğunu üstlendiği komutanlık görevlerini yerine getirmek için amansız bir yürüyüşün sahibi olmuştur. Direngen kişiliği ve güçlü devrimci iradesiyle engel tanımayan bir tarzın sahibi olmayı bilen Atakan arkadaşımız son ana kadar Önderlik ve Şehitler çizgisine bağlı kalmayı kendisine esas almıştır. Bu bakımdan Önder APO’nun ve Kahraman Şehitlerimizin yolunda kararlı bir şekilde yürümesini bilmiştir.

Atakan arkadaşımız, gerilla saflarına katıldığı ilk andan itibaren ideolojik, siyasi, askeri ve örgütsel açıdan kendisini çok güçlü bir temelde yetkinleştirmiş bir yoldaşımızdı. Yüksek ideolojik ve örgütsel donanımı sayesinde görev yaptığı her alanda büyük bir çözüm gücü olarak her zaman öncü düzeyde bir rolün sahibi olmuştur. Devrimci mücadelede öncülüğün can alıcı önemdeki rolünü çok iyi kavramış biri olarak sorumluluklarının gerekliliklerini yerine getirmek için her zaman büyük bir çaba ve emeğin sahibi olmaktan geri durmamıştır. Atakan arkadaşımız, bulunduğu her alanda yoldaşlarının eğitimleriyle yakıdan ilgilenmiş ve arkadaş yapımızın ideolojik-moral seviyesinin yükseltilmesinde önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Sade ve mütevazı kişiliği ile yoldaşlarımızın gönlünde taht kurmuş olan Atakan arkadaşımız ile aynı alanda yer almak ve birlikte çalışmak bütün yoldaşlarımızın arzusu olmuştur. Yoldaşlık sevgisi, devrimci coşkusu ve yaşama karşı yüksek sorumluluk duygusuyla bütün yoldaşlarımız için önemli bir çekim merkezi olmuştur. Bütün bu özellikleriyle bütün arkadaşlarımızın ve dostlarımızın sevgisini ve saygısını kazanmayı her zaman bilmiştir.

Büyük Komutan Atakan arkadaşımızın yaşam ve mücadele felsefesi her zaman devrim mücadelesinde biz geride kalan yoldaşlarına büyük bir meşale olarak yolumuzu aydınlatacaktır. Onun keskin devrimci bilinci, halka, Şehitlere, yoldaşlarına ve Önderliğimize olan büyük bağlılığı bize doğru yolu göstermeye devam edecektir. Atakan arkadaşın eşsiz yoldaşlığı, fedakarlığı, mütevazılığı, coşkusu, yüksek düşünce gücü ve seçkin devrimci kişiliği her zaman bize büyük bir güç ve moral verecektir. Atakan arkadaşın yoldaşları olarak onun bize bırakmış olduğu devrimci görevleri başarıyla yerine getirmek için daha yoğun bir çaba içerisinde olacağımızı ve Şehitlerimizin hesabını mutlaka soracağımızın sözünü veriyoruz.

Roni Munzur arkadaşımız, 1981 yılında Ağrı Patnos’ta, kendi kültürel değerleri ile yaşayan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Serhad’ın saf ve temiz Kürtlüğünü yaşayan bir ailede büyüyen ve gençlik yılları ile birlikte Kürt özgürlük hareketiyle tanışan Roni arkadaşımız, Önder Apo üzerine gerçekleşen uluslararası komplo sonrası, üniversiteyi okuduğu 2000 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

http://www.hpg-sehit.com/

Gerillada Kelareş, Van Eyaleti, Medya Savunma alanları ve Erzurum Eyaletinde çalışmalar yürüten Roni arkadaşımız, bulunduğu her ortamda sorumluluk duygusuyla çalışmalara katılmış ve mücadelenin gelişmesi için büyük çabanın sahibi olmuştur. Kendisine verilen her göreve büyük özveriyle yerine getiren Roni arkadaşımız en son Erzurum Eyalet Yönetim Üyesi görevini yürütmekteydi. Roni arkadaşımız bulunduğu alanlarda dönem dönem eğitim çalışmaları yürütmüş ve bir çok arkadaşın gerillalaşma sürecine önemli katkılar sunmuştur. Şehit Mahir Akademileri komutanlığında da görev yürüten Roni arkadaşımız, gerillanın teknik eğitim ve taktik zenginliğinin gelişmesi içerisinde genç yoldaşlarına kendi deneyim ve tecrübelerini aktarmıştır.

AKP-MHP faşist iktidarının Kürdistan’da yürüttüğü soykırım savaşına karşı daha aktif mücadele yürütmek için Erzurum Eyaletine geçen Roni arkadaşımız son anına kadar da halkımızın özgürlüğü için fedakarca bir katılımın sahibi olmuştur.

Açıklamada başsağlığı dilendi ve anılarına bağlı kalarak “intikam” sözü verildi: “Kürt özgürlük hareketimizi bugünlere taşıyan yoldaşlarımızdan Komutan Atakan Mahir ve Roni Munzur arkadaşlarımızın şahsında Dersim Pülümür şehitlerimizi saygıyla anıyor ve bir kere daha şehit ailelerinin ve tüm yurtsever halkımızın başı sağolsun diyor ve şehitlerimizin intikamının mutlaka alınacağının sözünü veriyoruz.”