JAS: 2019 kadınların direniş yılı olacak

Yeni yılı kutlayan JAS, 2018'in kazanımlarına dikkat çekti ve "2019 yılını kadınların direniş yılına çevireceğiz" mesajını verdi.

Jinên Azad Ên Sosyalîst (JAS), yeni yıl vesilesiyle bugün yazılı açıklamada bulundu.

"Efrîn direnişi ile başlayan 2018 mücadele yılını, yeni ve daha büyük direniş hazırlıkları yaptığımız bir süreçte bitiriyoruz" diye başlayan açıklamada, şunlar belirtildi:

'BÜYÜDÜĞÜMÜZ BİR YIL OLDU'

"2018 yılı, Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye’de kadın devrimimizin kazanımlarını ve toplumsal inşayı geliştirdiğimiz, öz savunma güçlerimizi büyüttüğümüz bir yıl oldu. Efrîn direnişinin en önünde yürüyen kadınlar, yıl boyunca da kadın devrimimizi, sokaklardan mevzilere savunmaya devam ettiler.

Dünya kadınlarına umut ve güç vermeye devam eden Rojava kadın devrimimiz, dünya kadınlarının kadın grevlerinden kürtaj hakkı için eylemlere, şiddete karşı öz savunma mücadelelerinden 8 Mart’a, 25 Kasım'a büyüttükleri kadın hareketinden güç alıyor. 21. yüzyıl kadın yüzyılı olacak tespitlerini doğrularcasına kadın devrimimiz tüm dünyada gelişmeye devam ediyor.

'GÜVEN'İN DİRENİŞİ YAYILDI...'

Yine 2018 yılının sonlarında Leyla Güven yoldaşımızın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin son bulması talebiyle  sürdürdüğü açlık grevi eylemi, sömürgeci faşist Türk devletine karşı Kürdistan’ın her parçasında, zindanlarda, Avrupa’da yayılan bir direnişe dönüşmüştür."

Erdoğan'ın kadın devrimini boğmak ve işgal için fırsat kolladığına dikkat çekilen açıklamada, saldırılara geçit verilmeyeceği vurgulandı.

"2019 yılını kadınların direniş yılına çevireceğiz" mesajını veren JAS, direnen tüm kadınlar ve halkların yeni yılını kutladı.