JAS: Leyla Güven'in direnişini büyütelim

Jinên Azad Ên Sosyalîst (JAS), İmralı tecridine karşı açlık grevindeki Leyla Güven'i selamladı, eylemi büyütmeye çağırdı.

Jinên Azad Ên Sosyalîst (JAS), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevindeki Leyla Güven'i selamladı.

Yazılı açıklamada, "DTK Eşbaşkanı ve Hakkâri HDP Milletvekili Leyla Güven, faşizme, sömürgeciliğe, erkek egemenliğine karşı mücadelede öncü bir kadın duruşu sergilemiştir. Devrimci demokratik değişim isteyen güçleri, ezilen halkları ve de kadınları temsil eden Leyla yoldaşı, saygı ve coşkuyla selamlıyoruz" denildi.

'ÖCALAN'IN ROLÜ TARİHSEL'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Sayın Abdullah Öcalan Kürt halkının önderidir, Kürdistan’da, Ortadoğu'da faşizme,  sömürgeciliğe karşı büyük mücadeleler veren bir hareketin önderi olarak 20 yıla yakın bir süredir zindanda, ağır tecrit koşullarındadır. Onun perspektifleri ve mücadelesi ise halk serhıldanlarından gerilla eylemlerine, özyönetim direnişlerinden  zindanlara taşınmaya devam ediyor. Rojava devriminden Kuzey ve  Doğu Suriye’ye doğru gelişimini sürdüren mücadelede  ise oynadığı rol önemli ve de tarihseldir.

'DİRENİŞ ÇİZGİSİNDE BİRLEŞELİM'

Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü kendi özgürlüğü olarak gören Kürt kadınlardan biri olan Leyla Güven, bedenini açlığa yatırarak, herkesi alanlara, direnişi büyütmeye ve zaferi kazanmak için yüksek bir emek seferberliğine çağırıyor. Leyla yoldaşın bu direnişi ve de çağrısı aynı zamanda Türk devletinin Rojava kadın devrimimize yönelik tehditleri ve saldırılarına karşı da bir barikattır. Rojava’daki direniş ve devrim ateşini, Bakûrê Kurdistan ve Türkiye coğrafyasına yayalım. Leyla Güven’in direniş çizgisinde birleşelim, kadın iradesini ve eylemleri büyütelim."