JCA: 12 Ocak’ta Paris’te olalım

Paris Katliamı’na ilişkin açıklama yapan JCA, “12 Ocak’ta on binlerce Sara, Rojbîn ve Ronahî olup hesap soracağız” dedi.

Paris katliamının yıl dönümü ve 12 Ocak’ta düzenlenecek protesto yürüyüşüne ilişkin açıklama yapan Jinên Ciwanên Azad (JCA) Koordinasyonu, 12 Ocak’ta yapılacak Paris Katliamı’nı protesto yürüyüşüne güçlü bir katılım çağrısı yaptı.

9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in alçakça katledildiğini hatırlatan JCA şunları belirtti: “Üzerinden tam altı yıl geçti. Bu alçakça saldırının katili, şüpheli bir şekilde Fransa’daki cezaevinde ölü bulunmuştu. Olaydan sonra ortaya çıkan bazı belgelerden, bu kadın katliamını gerçekleştiren Ömer Güney’in bir MİT elemanı olduğu ve Ankara’dan talimat aldığı ortaya çıktı. Faşist TC’nin asıl amacı barış sürecine bir darbe vurmaktı ve bu yolla Önder Apo şahsında tüm Kürtler üzerindeki tecridi derinleştirmekti. Üç kahraman kadına karşı gerçekleştirilen saldırı aslında birebir Önderliğimize, irademize, mücadelemize, tüm Kürt halkına ve özellikle Kürt kadınına karşı gerçekleşti. Bu katliamı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Şehit Sara iradesi ve direnişçiliğiyle bütün genç kadınlara ve hatta dünya kadınlarına örnek olmuştur. Önder Apo’ya yoldaş olmuş ve Kadın Özgürlük Mücadelesi’nin sembolü haline gelmiştir. Şehit Rojbîn ise Kürt kadınının mücadele içerisinde geldiği aşamayı, Kürt halkının sesini ve mücadelesini dünyaya tanıtan bir militandı.

Şehit Ronahî arkadaş ise genç kadın örgütünün ilk şehidi ve sembolüdür. Yaşamı, duruşu ve pratiği ile her anlamda örnek olmuş öncü bir komutandır. Bu nedenle Paris Katliamı’nın hesabını en çok biz genç kadınlar sormamız gerekiyor. Çünkü bu katliamla amaçlanan, Önder Apo’nun yarattığı kadın özgürlük ideolojisinin yok edilmesiydi. Bu katliamla amaçlananı ancak genç kadın mücadelesini yükselterek boşa çıkarabiliriz.

Biz, Jinên Ciwanên Azad olarak, 12 Ocak’ta Paris’te yapılacak yürüyüş genç kadınların öncülüğünde on binlerin yürüdüğü bir eyleme dönüşmelidir diyoruz. Tek bir ses olarak katliamcılardan hesap sormalıyız. 12 Ocak’ta on binlerce Sara, Ronahî ve Rojbîn olup bu katliamla amaçladıklarına asla ulaşamayacaklarını göstermeliyiz. Devletlerarası komployu ve onun devamı olarak ele aldığımız Paris Katliamı’nı boşa çıkarmalıyız. Paris’te gerçekleştirilecek yürüyüşte tüm genç kadınları öncülük yapmaya çağırıyoruz. Ayrıca genç kadınları bulundukları her alanda bu katliamın hesabını sormak için eylemselliğe çağırıyoruz.

Aynı zamanda çok büyük bir mücadele ruhuyla İmralı işkence sistemine karşı, Leyla Güven başta olmak üzere, her dört parça Kürdistan’da ve Avrupa’da arkadaşlarımız süresiz dönüşümsüz açlık grevindeler. Tecride karşı bedenlerini açlığa yatıran arkadaşlarımızın Önderliğe özlemlerinin bir ifadesi olan bu eylemler bizim için birer talimattır. Görevimiz bu eylemin sesi olmak, hareketliliğimizle ve örgütlülüğümüzle büyük bir rol oynamaktır. Nerede, nasıl gerekiyorsa bu kararlığımızı göstermemiz gerekiyor. Sokak sokak, şehir şehir, Önderliğe özgürlük sloganları haykıracağız!

Başta bütün Kürt ve enternasyonalist genç kadınları, ve direnişçi halkımızı güçlü bir katılımla 12 Ocak’ta yapılacak Paris Yürüyüşü’ne çağırıyoruz. Bu sürece kararlılıkla öncülük yapacağımızı belirtiyoruz ve diyoruz ki zamanı geldi, kendin ol ve başkaldır, Önder Apo’yu özgürleştir.”