Jinên Tîrêjên Rojê ‘AKP’li faşistlere’ ait fabrikayı yaktı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, iki kentte düzenledikleri eylemlerde “AKP’li faşistlere ait” dört katlı bir fabrika ile ırkçı MHP’liler ve cezaevi gardiyanlarına ait araç ve işyerlerini yaktıklarını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan İnisiyatif, 27, 28 ve 29 Eylül’de İstanbul ve Kocaeli’de bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini belirtti.

İnisiyatif, 7 Eylül’de Kocaeli’nin Derince ilçesinde devletin ırkçı paramiliter yapılanması Ülkü Ocakları gençlerine ait 4 otomobil ve 1 marketi ateşe vererek kullanılmaz hale getirdiklerini bildirdi.

28 Eylül’de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde “AKP’li faşist gardiyanların araçları ve işyerlerini” hedef aldıklarını kaydeden İnisiyatif, “3 lüks araç ve 2 nalbur dükkanını ateşe verip kullanılmaz hale getirdiklerini” ifade etti.

29 Eylül’de İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde “AKP’li faşistlere ait dört katlı bir tencere fabrikasının özel bir teknikle ateşe verildiğini” belirten İnisiyatif, fabrikanın tamamen kullanılmaz hale geldiğine dikkat çekti.

Açıklamada, “Bu eylemler Türkiye ve Kürdistan’daki cezaevlerinde faşist Türk devletinin özgürlük tutsaklarına yönelik yaptığı işkencelere karşı yapılmıştır. Cezaevlerinden yoldaşlarımızın üzerinden elinizi çekmediğiniz sürece inisiyatifimizin ateşinde yanıp tutuşmaya devam edeceksiniz. Bu temelde birim üyelerimiz devrimin yakın olduğu bu dönemde yaktığı devrim meşalesini daha da gürleştirip faşizmi yerle bir etmenin yolu olan gücünü daha örgütlü ve doğru temelde kullanmalıdır” denildi.