Jinên Tolhildêr’den Gever’de eşzamanlı eylemler

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Colemêrg’in Gever ilçesinde birçok mahallede eş zamanlı olarak eylemler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

TECRNİDE KARŞI EYLEMLER

Jinên Tolhildêr İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, “Önder Apo’ya uygulanan tecride karşı 19 Mayıs gecesi Gever’in Esentepe Mahallesi, Cumhuriyet (Zagros) Mahallesi ve Yeni Mahalle’de eş zamanlı eylemler yapılmıştır” dedi. 

Bu üç mahallede 19 Mayıs günü saat 20.30 sıralarında eş zamanlı olarak “yol kapatma” ve “ateş yakma” eylemleri gerçekleştirdiklerini belirten Jinên Tolhildêr İnisiyatifi, şu detayları verdi:

“Esentepe mahallemizde iki farklı noktada ateş yakılmış ve sağlam barikatlar kurulmuştur uzun bi süre sonra işgalci TC polisler tarafından saldırı yapıldı bu saldırıya karşı timlerimiz önceden hazırladığı EYP molotof ve ferdi silahlarla karşılık vermiştir. Mahallemizi ablukaya alan işgalci TC polisin içinde bulunduğu beyaz sivil araç timlerimiz tarafında ferdi silahlarla vurulmuştur. Hızlıca eylem alanından uzaklaşan sivil araç zırhlı araç güvenliği alarak mahallemizden çıkmıştır.

Aynı saatlerde timlerimiz tarafından Cumhuriyet (Taxa Zagros) ve Yeni mahallemizin en işlek caddelerinde ateş yakılmış ve barikatlar kurulmuştur. Her iki mahallemize amansız ve çok büyük abluka ve saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırıya karşı timlerimiz sabah saatlerine kadar büyük direniş göstermiştir. Cumhuriyet mahallemize saldıran işgalcilere ait zırhlı araca iki koldan molotoflu eylem gerçekleştirmiştir. Akrep tipi zırhlı araç ağır darbe almış, TOMA yardımı ile mahallemizden çıkartılmıştır. Ağır darbe yiyen işgalci polisler uzun süre etrafa rastgele ateş açmış ve mahalle halkımıza küfür ve hakaret etmiştir. Bu direnişimizi duyan Eski Kışla ve Orman mahallemizdeki halkımız da hemen direnişe geçmiştir. Her iki mahallemizde de sabah saatlerine kadar direniş sürmüştür.

Eylemlerimiz ardından timlerimiz sağlam ve başarı bi şekilde güvenli alanlarına ulaşmıştır. İşgalci TC polisi ise ağır darbeler almış ve mahallelerimizden sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Eylemimiz Önder Apo’ya uygulanan ağır tecride karşı yapılmıştır. Eylemlerimiz devam edecektir. Düşmanı ve ihanetçileri vurmaya devam edeceğiz.”