Jineoloji Akdeniz Kampında Efrîn'e destek eylemleri sürüyor

Bask ülkesinde 29 Mart’ta başlayan Jineoloji Akdeniz kampı katılımcılarının Efrîn direnişine destek eylemleri devam ediyor.

Bask ülkesinde devam eden Jineoloji Akdeniz kampı katılımcıları Efrîn direnişine destek amacıyla bir eylem düzenledi. İspanya, İtalya ve Portekiz’den kadınların da katıldığı kampın katılımcıları, Bilbao merkezinde dün Efrîn’de sivillere dönük saldırıların anlatıldığı bir performans sergiledi. Bilbao meydanına kadar yürüyüş yapan kadınlar, "Kürt kadın yoldaşlar bize devrimin ataerkil sistemi yıkmadan olmayacağını gösterdi" ve "Kürt halkı başkaldırdı ve yeni bir tarih yazdı, Efrîn’le zafere kadar" sloganları attı. Yürüyüşte, "Efrîn, Gazze, Ortadoğu’da katliama son" yazılı pankart taşındı.

'İŞGALİN SORUMLUSU RUSYA VE AVRUPA'

Yürüyüşün ardından yapılan konuşmalarda, Efrîn ve Rojava'da savaşan kadınların direnişine dikkat çekildi. İşgal harekatından başta Rusya olmak üzere tüm Avrupa devletlerinin sorumlu olduğu belirtilen konuşmalarda, DAİŞ'e karşı direnen kadınların hedef alındığı vurgulandı. Geçtiğimiz gün Filistin halkına yönelik İsrail devletinin gerçekleştirdiği katliama da tepki gösteren kadınlar, Filistin bayrakları da taşıdı. Eylemin ardından Jineoloji Akdeniz Kampı bölgesel deneyimlerin aktarılması ile devam etti. Bask ülkesi, Katalonya, Aragon ve Kanarya adaları bölgelerinin yanı sıra İtalya, Portekiz gibi çeşitli ülkelerden gelen kadınlar örgütlenme deneyimlerini paylaşarak tartışmalarını sürdürdü.