Kadın gazeteciler Güven'i ziyaret etti

Kadın gazeteciler, açlık grevindeki Leyla Güven'i ziyaret etti. Gazeteciler, sessizliğe tepki gösterdi, "Bu direnişe sessiz kalmak insansızlığa sessiz kalmaktır" mesajını verdi. 

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması için 108 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven'i evinde ziyaret etti. Platform üyeleri, ziyaret sonrası ise binanın önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın gazeteciler adına açıklama yapan Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü Ayşe Güney, ziyaretin kendileri için çok anlamlı olduğunu ve bu ziyaretten de moral aldıklarını ifade etti. 

'KRİTİK AŞAMADA' UYARISI

Güven'in sürdürdüğü açlık grevinin en kritik aşamada olduğunu kaydeden Güney, şunları söyledi: 

"Leyla Güven, çok halsiz ve bitkin görünüyordu ama bir o kadar da moralli, güçlü ve kararlıydı. Leyla Güven, sonuç alana kadar bu eylemi devam ettirme kararlığına bir kez daha vurgu yaptı. Tüm basın çalışanlarından kendi sesine ses olma çağrısı var. Bizler de Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu olarak Güven'in sesine ses olacağımızı bir kez daha burada basına deklere ediyor. Çünkü, bu direniş sadece Kürt halkı açısından değil Türkiye halkları başta olmak tüm Ortadoğu halkları açısından barışın teminatıdır. Çünkü, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerinde uygulanan tecrit  aslında tüm topluma uygulanıyor. Başta da kadınlara uygulanıyor. Bu tecridin bir an önce kaldırılmasını, Leyla Güven'in talebinin haklılığını ve bir an önce  talebinin gerçekleştirilmesini ve Güven'i yaşatma çağrısı yapıyoruz." 

MEDYAYA VE SESSİZLİĞE TEPKİ

AKP medyasının sessizliğine de tepki gösteren Güney, "Tüm dünyanın duyduğu bu eyleme karşı 3 maymunu oynayan havuz medyayı da kınıyoruz" dedi. Kimi muhalif ve demokrat medyanın da Güven'in eylemini manipüle ettiğini belirten Güney, "Yapılan haberler ile manipülasyon yapılıyor. Bu haberlere tepki gösteriyoruz" diye kaydetti.

Güven şahsında cezaevlerinde ve dünyanın farklı yerinde başlatılan açlık grevlerinin bir direniş olduğunu belirten Güney, "Bu direnişe sessiz kalmak insansızlığa sessiz kalmaktır" diyerek, eli kalem tutan herkesi bu tarihi yazmaya çağırdı.