Kadına şiddet ürkütücü boyutlarda

Batılı ülkelerde yapılan bir anket, kadına yönelik şiddetin ürkütücü boyutlarda olduğunu doğruladı.

Fransa, İngiltere, İspanya, ABD, Almanya ve İtalya’da 6 bin dolayında kadının katıldığı bir anket yapıldı.

İnternet üzerinde yapılan anketin sonuçları Jean Jaurès Vakfı ve Avrupa İlerici Araştırmalar Vakfı tarafından yayınlandı.

Araştırmaya göre Fransa’da kadınların yüzde 86’sı yaşamları boyunca sokakta en az bir çeşit taciz veya cinsel saldırıya maruz kaldığını söyledi

Bu son 12 ay içerisinde yüzde 44 ile en fazla Alman kadınlar mağdur olurken, İspanya’da kadınların yüzde 35’i, Fransa’da yüzde 24’ü şiddetin mağduru oldu.

Ankete göre en fazla şiddete maruz kalanlar 35 yaşın altındaki kadınlardan oluşuyor.

Ankette kadına yönelik ısrarlı taleplerden, ıslık çalmaya, dokunma ve tecavüze kadar tüm şiddet biçimleri hesaba katıldı.

Almanya’da geçen yıl her yedi kadından biri kamusal alanda istenmeyen dokunuşlara maruz kaldığını söyledi.

Araştırmanın detaylarına bakıldığında, kadınların yüzde 66’sı yaşamları boyuna en az bir kez sokakta ıslıklı tacize maruz kaldığını ifade ederken, son 12 ayda bu oran yüzde 11 olarak kayda geçti. Kadınların yüzde 8’i yıl içerisinde cinsel hakaretler gördüklerini söylediler.

Ankete katılan kadınların yüzde 40’ından fazlası yaşamlarında en az bir kez sokakta bir süre takip edildiklerini belirtirken, bu yıl içerisindeki oran yüzde 5 olarak ankete yansıdı.

Bununla birlikte kadınların yüzde 31’i “elleme” şeklinde tacize maruz kaldıklarını belirtti. Ayrıca Fransız kadınların yüzde 8’i yaşamları boyunca sokakta bir kez tecavüze uğradıklarını ifade etti.