Kadınlar, 15. Zilan Kadın Festivali’ne hazırlanıyor

Almanya’nın Köln kentinde Kadın Barış Bürosu (CENİ) ve Almanya Kürt Kadın Hareketi’nin (YJKE) çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda kadın, 22 Haziran’da 15’incisi yapılacak Zilan Kadın Fesvitali'nin hazırlıklarını ele aldı.

Her yıl Almanya’da düzenlenen Zilan Kadın Festivali’nin 15’incisi Leverkusen kentinde yapılacak.

CENİ ve YJKE öncülüğünde Köln’de bu Cumartesi günü saat 10.00’da bir araya gelen kadınlar, festivalin hazırlıklarını gözden geçirdi. Almanya'nın tüm eyaletlerinden birer temsilcinin katıldığı toplantıya Êzidî ve Alevi kadınları da katılım sağladı.

Festivalin bu yıl ana temasını açlık grevi direnişleri oluşturuyor. HDP’li vekil Leyla Güven öncülüğünde tecride karşı geliştirilen açlık grevi, direniş sırasında fedai eylem gerçekleştirenler ve beyaz tülbentli annelerin direnişi, “Kadın direnişi özgürleştirir” sloganı etrafında anılacak.

Zilan Kadın Festivali’nin bu yıl da renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. Birçok konuşmacının katılacağı festivalde açlık grevi direnişçileri, kadın örgütleri, HDP, Almanya işçi sendikaları, Alman ve Avrupa milletvekilleri de yer alacak.

Çocuklar için de hazırlıklar yapılıyor. Çocuk parkının organize edileceği festivalde palyaço, yüz boyama gibi etkinlikler olacak.

Festivalde bu yıl ki panel, “Kadına karşı şiddet politiktir, o sen de olabilirdin” başlığı altında yapılacak.

Genç kadınlar, farklı kadın örgütleri ve TJKE temsilcilerinin yer alacağı panel saat 10:30 başlayacak.

Festivale bir çok sanatçı da davet edildi. Bu açıdan zengin bir sahne programı öngörülüyor. Sanatçılardan Eylem Aktaş, Chopy, Deniz Deman, Serenat Ezgican sahne alacaklar.

Dans gruplarının olduğu programda Erbane grubu da yerini alacak. Skeçte ise Kewe var.

Festival bu yıl ilk kez yöresel yemekleri tanıtacak. Rojava, Rojhılat, Alman, Maraş, Mardin, Dersim-Karakoçan, Serhat, Urfa gibi yörelerin yemekleri festivalde sunulacak.