Karasu: PKK bedel öder ama teslim olmaz

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, Kandil’i işgal edeceğini, iddia eden Türk devletine, Zap ve Çelik operasyonlarını hatırlattı. Karasu, "PKK bedel öder ama teslim olmaz" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, AKP-MHP faşizminin Başûrê Kurdistan'a yönelik bütün bütün saldırılarına karşı hazır olduklarını belirterek, "Zap ve Çelik operasyonlarında nasıl kaçıp kendilerini zor kurtarmışlarsa Güney Kürdistan’a, Kandil’e yönelik herhangi bir işgal harekatında de kesinlikle aynı akıbete uğrayacaklar" şeklinde konuştu. Karasu, şunu vurguladı: "PKK’deki direniş iradesini ne Türk devleti ne de başka bir sömürgeci kırabilir."

Mustafa Karasu, Türk ordusunun 1995'te Güney Kürdistan'a yönelik 'Çelik Operasyonu' adıyla yaptığı saldırının yıldönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu. Dönemin tanıklarından Karasu, öncelikle operasyonun yapıldığı dönemi hatırlattı: "1993-94 döneminde Türk devleti faili meçhul cinayetler ve büyük operasyonlarla Özgürlük Hareketimizi tasfiye etmek istedi. Büyük savaşın verildiği yıllardı. O yıllarda binlerce gerilla şehit düştü. Türk devleti 1994'ün sonlarında, 95’in başında Özgürlük Hareketimizi ezdiğini, ezeceğini düşündü. Bütün eyaletlerde büyük savaş verildi. Özgürlük Hareketimiz de tarihinin en büyük kayıplarını bu yıllarda verdi. Böyle bir dönemde büyük darbe vurduğunu düşünüyordu."

KONGREDE KARAR ALINDI

 İşte bu dönemde gerçekleştirdikleri 5. Kongre'de ‘Türk devletini Başûrê Kurdistan’a çekmeli ve Başûrê Kurdistan’da ezmeliyiz' kararı alındığını hatırlatan Mustafa Karasu, bu nedenle 5. Kongre'yi sınır hatındaki Haftanin’de yaparak Türk devletine meydan okuduklarını söyledi. Bu meydan okumalar sonrası Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a 20 Mart’ta giriş yaptığını kaydeden Karasu, şöyle devam etti: "Özgürlük Hareketi olarak böyle bir girişi bekliyorduk. Türk ordusunun girmesini ve Başûr'da gerilla güçlerimiz tarafından ezilmesini planlamıştık, onlar da bu tuzağa düşüp 'Çelik Operasyonu'nu gerçekleştirdi. Bir aya yakın süren operasyonda yüzlerce Türk askeri öldürüldü. Öyle bir savaş verildi ki Türk askeri bir ay sonra kaçmak zorunda kaldı."

TÜRK DEVLETİNİN İRADESİ KIRILDI

"Türk ordusu ava gelirken avlanmıştır" diyen Mustafa Karasu, ‘tasfiye ettim, etkisizleştirdim’ dediği gerillanın Türk ordusuna büyük darbe vurmasıyla Türk devletinin, Kürt gerillasını ezme iradesinin kırıldığını vurguladı. Bu açıdan 'Çelik Operasyonu'nun, gerilla mücadele tarihinde büyük bir önemi  olduğunu dile getiren Karasu, dönemin Türk askerlerinin komutanı Osman Pamukoğlu'nun zaman zaman televizyonlara çıkıp kahramanlık hikayeleri anlattığını ama bu operasyonda büyük bir yenilgi yaşayıp zor kaçtığını söyledi.

'CUMA ARKADAŞ İLE ORADAYDIK'

Pamukoğlu'nun ‘Biz Kadişe'de helikopterle indirme yapmak istedik ama bütün helikopterlerimiz darbe aldı, indirme yapamadık, geri çekilmek zorunda kaldık’ dediğini anımsatan Karasu, şunları paylaştı: "Kadişe dediği yerde biz vardık; Cuma arkadaş ile ikimiz vardık. Onlar tam da neredeyse 150-200 metre önümüzde helikopterle indirme yapıp operasyonu güneyden geliştirmek, büyük kuşatma yapmak istiyorlardı ama yoldaşlarımız fedaice direnerek onların bu kuşatma planını boşa çıkardı. Bütün helikopterleri darbeleyerek geri çekilmek zorunda bıraktı. Sadece Metina’da değil, Zagroslar’da, Behdinan alanında da Türk ordusunun askeri harekatı kısa sürede boşa çıkarıldı."

ÇELİK VE ZAP'IN BENZERLİĞİ

Çelik ve Zap operasyonlarının çok fazla benzerliği olduğunu; her ikisinde de Türk devletinin gerillayı ezmek ve tasfiye etmek için geldiğini ama sonuçta kendisi ezilmek ve kaçmak zorunda kaldığını kaydeden Karasu, bu açıdan bugün yeniden Kandil’i işgal edeceğini, her yere girip çıkacağını iddia eden Türk devletine, Zap ve Çelik operasyonlarını hatırlattı.

AKIBETLERİ FARKLI OLMAYACAK

"Biz AKP-MHP faşizminin bütün saldırılarına karşı hazırız" diyen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "Karşısında fedai gerillaları bulacaktır. Zap ve Çelik operasyonlarında nasıl kaçıp kendilerini zor kurtarmışlarsa Güney Kürdistan’a, Kandil’e yönelik herhangi bir işgal harekatında de kesinlikle aynı akıbete uğrayacaklar" şeklinde konuştu.

PKK'DE DİRENİŞ İRADESİ VARDIR

Şehit Piling şahsında bütün Botanlı milislerin 'Çelik Operasyonu'nda oynadığı büyük role dikkat çekerek, saygıyla anan Karasu, benzer bir operasyonda yine gerilla ile Başûrê Kurdistan halkının omuz omuza savaş vereceğini söyledi. 'PKK zorlanmış, PKK teslim olmak üzere' diyenlerin halen PKK'yi ve PKK gerçeğini tanıyamadığını belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, şunların altını çizdi: "PKK bedel öder ama hiçbir zaman teslim olmaz. PKK’deki direniş iradesini ne Türk devleti ne de başka bir sömürgeci kırabilir."