Kav: Kadınlar seçime hazır

KCDP üyesi Gülsüm Kav, kadınların ağır sorunlar yaşadığını ve daha çok direndiğini belirterek, seçime de herkesten daha fazla hazır olduğunu söyledi.

AKP’nin yeniden kazanmasının, kadın düşmanlığının kazanması anlamına geleceğine işaret eden KCDP üyesi Gülsüm Kav, bu vahim gidişatı kadınların durduracağını kaydetti.

Günde üç kadının katledildiği Türkiye’de, gerçekleştirilecek baskın seçimin kadınlar üzerindeki etkisini, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) üyesi Gülsüm Kav ile konuştuk.  AKP’nin, kadınları sadece erkeğin çizdiği sınırda varlık gösterir hale getirmek için bütün düzenlemeleri rahatlıkla yapacak duruma gelmek istediğini belirten Kav, sahneden indirilmek istenen kadınların bu seçim sürecine cevabının her anlamda sahne almak için mücadele olacağını söyledi.

ÇELİŞKİLERİNE YÜKLENMELİYİZ

"Hiçbir vaadini tutmamış, tutarsızlık içindeki bu iktidara halk niye oy versin?" diye soran Kava, bütün antidemokratikliğine rağmen demokrasiyi savunan herkesin seçim mücadelesine katılmasını ve iktidarın çelişkilerine yüklenmek gerektiğini vurguladı.

İKTİDARLA HESAPLAŞMA FIRSATI

Kadınların ağır sorunlar yaşadığını ve daha çok direndiğini kaydeden Kav, seçime de herkesten daha fazla hazır olduğunu söyledi. Kadın seçmenin ciddi bir umut yarattığını belirten Kav, “İktidara oy veren geniş emekçi topluluklardan kadınlar için de daha önceki seçim dönemlerindeki gibi değil. Çalışan çalışmayan tüm kadınlar için şartlar iyiye gitmiyor; geçim derdi var, işsizlik var, intiharlar var… OHAL döneminde o kadar çok mağduriyet var ki, bunların hemen hepsi doğrudan kadınları etkiliyor. Yıllardır iktidarın kadın seçmenden oy almak için en büyük kozu ‘başörtüsü’ konusu da geride kalmış durumda. Dolayısıyla daha önce iktidara oy veren kadınların da artık oy vermek için hiçbir sebebinin kalmadığını düşünüyorum. Bu süreç, iktidarın kadınlar yararına hiçbir adım atmadığını açığa çıkararak onunla hesaplaşılmasını sağlayabilir” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER ARTIK ‘ERKEK’ İŞİ DEĞİL

Kadınların sokakta veya evde, zaten sürekli bir mücadele içinde olduklarını ifade eden Kav, kadınların bu seçime fikirlerini ve gücünü katacağını belirtti. Kav, kadın mücadelesinin canlılığı sayesinde artık seçimin ‘erkek’ işi olmaktan çıktığını kaydederek, “Kadınların aktif politik özne olarak seçime katılmalarını daha da ilerletmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu açıdan sadece adaylardan beklentimiz yok, vaadlerimiz de var. Başta adın cinayetleri olmak üzere şiddet, işsizlik, eğitimde ve siyasette her anlamda eşitsizliğin çözüme kavuşturulması" dedi.

KADINLAR BU GİDİŞATI DURDURACAK

AKP’nin yeniden kazanmasının, kadın düşmanlığının kazanması anlamına geleceğine işaret eden KCDP üyesi Gülsüm Kav, böyle bir seçeneğin olmadığına, bu vahim gidişatı kadınların durduracağına inandığını vurgulayarak, şunları ekledi: "Çünkü AKP’nin kazanması kadınları sadece erkeğin çizdiği sınırda varlık gösterir hale getirmek için bütün yasaları, bütün düzenlemeleri rahatlıkla yapacağı anlamına gelecektir. Sahneden indirilmek istenen kadınların bu seçim sürecine cevabı, her anlamda sahne almak için mücadele olacak. Yaşayarak öğrendik ki; hangi zor şartlarda olursak olalım kadınlar direnmenin ve mücadeleye devam etmenin bir yolunu buluyor. Mücadeleye devam edeceğiz.”