KCDP ‘Kadınlar Yaşasın Diye’ konser düzenledi  

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) "Kadınlar Yaşasın Diye" sloganıyla Kadıköy Sahne'de dayanışma konseri düzenledi.

Çok sayıda kadın şarkıcının sahneye çıktığı konserde söz alan KCDP Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, Ankara'da bugün öğrencisi tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar’ı anarak, “Biz asla pes etmeyeceğiz; kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), “Kadınlar Yaşasın Diye” sloganıyla Kadıköy Sahnesi’nde dayanışma konseri düzenledi.

Şarkıcılar Melis Danışment, Deniz Tekin, Nilipek, Özge Fışkın, Pinhani, Can Güngör’ün sahne aldığı konserde, kadın dayanışması damgasını vurdu. Sahneye çıkan Melis Danışment, bugün erkek şiddetiyle hayatını kaybeden kadınlar için bir araya geldiklerini kaydederek, “Onların özgür olması için bir aradayız. Ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek için buradayız” dedi.

KAV: BİZ ASLA PES ETMEYECEĞİZ KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ

Alkışlar eşliğinde sahneye çıkan KCDP İstanbul Sözcüsü Genel Temsilci Gülsüm Kav ise bugün bu konserde buluşmanın büyük teselli ve moral olduğunu ifade etti. Ankara'da, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Hasan İsmail tarafından kampüs içinde bıçaklanan ve silahla vurularak öldürülen Akademisyen Ceren Damar’ı anan Kav şöyle devam etti: “Erkek şiddeti bugün bir can daha aldı. Biz asla pes etmeyeceğiz. Ceren Damar için de buradayız öldürülen bütün kadınlar için burada olacağız. Derdimizi anlatmak için her yerde buluşacağız ve kadın cinayetlerini durduracağız.”

Konuşmanın ardından konser birbirinden güzel şarkılarıyla devam etti.