KCK: Türk devletini krize koyan kesinlikle gerilladır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 15 Ağustos atılımının 34’üncü yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada ekonomik krize dikkat çekti. KCK, “Türk devletini şu anda derin bir kriz içine sokan kesinlikle 15 Ağustos ruhuyla direnen gerilladır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yayınladığı yazılı mesajda, 34’üncü yıldönümünde gerillanın Türk devletine ilk kurşunu sıktığı 15 Ağustos 1984 hamlesini kutladı.

KCK, “15 Ağustos gerilla hamlesinin 34. yıl dönümünde büyük komutan Mahsum Korkmaz şahsında tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Büyük çaba ve dirayetle 15 Ağustos hamlesinin gerçekleşmesini sağlayan Önder APO'nun ve halkımızın Diriliş Bayramını kutluyoruz” diye belirtti.

Açıklamada, “15 Ağustos hamlesi toplumsallığın ilk yaratıldığı, insanlık kültürünün ilk geliştiği coğrafyanın halkı olan Kürtlerin soykırıma uğratılmasına karşı bir isyan ve direniş olarak başlamıştır. 15 Ağustos kültürel ve fiziki soykırımla yok edilmek istenen bir halkı diriltmek için direnişe geçildiği gündür. Bu nedenle 15 Ağustos Diriliş Günü ve Bayramı olarak kutlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

15 AĞUSTOS UĞURSUZ HESAPLARI BOŞA ÇIKADI

15 Ağustos atılımının hangi koşullarda gerçekleştiği, yol açtığı sonuçlar ve bugünkü gerilla mücadelesine dikkat çekilen açıklamada devamla şunlara yer verildi: “12 Eylül faşizminin Türkiye ve Kürdistan'da devrimci hareketleri ezdiğini ve bir daha devlete karşı hiçbir sesin çıkarılamayacağının düşünüldüğü bir zamanda 15 Ağustos atılımı gerçekleşmiştir. Askeri faşist cunta faşist anayasa ile kurduğu düzenin onlarca yıl sarsılmayacağını ve bu sürede Kürtleri soykırıma uğratacaklarını hesaplamışlardır. 15 Ağustos bu uğursuz hesapları boşa çıkararak soykırımcı sisteme büyük bir darbe vurmuştur. Bu gerilla atılımıyla Kürt halkının özgürlük mücadelesi geliştirildiği gibi Türkiye halklarının demokrasi mücadelesinin de önü açılmıştır.

34 YILLIK KESİNTİSİZ MÜCADELE

15 Ağustos gerilla hamlesi Kürdistan devriminin tarzı olan zor koşullarda mücadele ederek başarmanın tarzıyla her türlü zorluğu aştırıp saldırıları püskürterek 34 yıl kesintisiz biçimde mücadeleyi sürdürmüştür. Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu'daki tüm gelişmeler bu mücadeleyle şekillenmiştir. Gerilla mücadelesinin etkisiyle Kürdistan'da serhıldanlar temelinde demokratik devrim, sosyal devrim ve kültürel devrim gerçekleşerek Kürt halkının yenilmez gücü açığa çıkarılmıştır. Sadece Bakurê Kürdistan'da değil Kürdistan'ın tüm parçalarında Kürt halkının mücadelesini güçlendirmiş; Başurê ve Rojava Kürdistan’ında olduğu gibi önemli kazanımlar elde edilmesini sağlamıştır. Tüm Kürdistan'da toplumsal düzeyde ulusal duygu ve birlik sağlamış; Kürt halkının mücadele gücü açığa çıkarılmıştır. Kadın özgürlük çizgisinde Kürt toplumunda yaşanan muazzam gelişmeler Kürt halkını Ortadoğu demokratik devriminin öncü halkı haline getirmiştir.

HALKLARIN ÖZGÜRLÜK BİLİNCİ, İRADESİ ORTAYA ÇIKARILDI

15 Ağustos atılımı sadece askeri bir mücadele olmamıştır. Sonuçlarını en fazla da siyasal, toplumsal ve kültürel alanda göstermiştir. Tarihin en büyük dönüştürme gücü olarak tarihteki yerini almıştır. Sadece Kürt halkının değil tüm Ortadoğu halklarının kaderini değiştiren eylem olmuştur. 12 Eylül faşizminin ve Ortadoğu'daki tüm otoriter rejimlerin Ortadoğu halklarını umutsuzluğa düşürdüğü bir dönemde tüm halklarda özgürlük umudu yaratmış; halkların özgür geleceğinin doğrultusunu ortaya koymuştur. Bugün Ortadoğu'da süren 3. Dünya Savaşı ortamında halklar özgürlük talebini ortaya koyuyorsa; her yerde halklar ayaktaysa bunun ortaya çıkarılmasında 15 Ağustos hamlesinin büyük rolü vardır. Çünkü 15 Ağustos hamlesi başta Kürtler olmak üzere tüm Ortadoğu halkların da özgürlük ve demokrasi bilincini, iradesini ve mücadele azmini ortaya çıkarmıştır.

TÜRKİYE’Yİ KRİZE KOYAN GERİLLADIR

Yeni dengelerin kurulacağı 3. Dünya Savaşı koşullarında Kürtlerin özgürlük mücadelesine ve halkların demokratik yaşamına düşman olanlar kaybetmemek için saldırılarını artırmış bulunmaktadırlar. 15 Ağustos hamlesi en zor koşullarda tarih sahnesine çıkarak yarattığı fedai mücadele tarzı Ortadoğu'da süren 3. Dünya Savaşında halkların özgürlük mücadelesini de başarıya götürecek tarz olmaktadır. Nitekim gerilla fedai ruhla bu saldırılara karşı direnerek saldırganları siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel kriz içine sokmuştur. Türk devletini şu anda derin bir siyasi, ekonomik, toplumsal ve kültürel kriz içine sokan kesinlikle 15 Ağustos ruhuyla direnen gerilladır.

KAZANAN KÜRT HALKI VE HALKLAR OLACAKTIR

Gerilla ve Kürt halkı şu anda Önder APO'nun büyük düşünce gücüyle Ortadoğu'da süren 3. Dünya Savaşı koşullarında en etkili ve gelişmeleri belirleyen güç haline gelmiştir. Ortadoğu savaşı içindeki tüm güçler ideolojik ve politik olarak bir çıkmazı yaşadıklarından askeri imkânlarıyla ne kadar yüklense de sonuç alamamaktadırlar. Bu nedenle 3. Dünya Savaşı koşullarında gerçek anlamda güç ve kazacak olan 15 Ağustos ruhu ile mücadele eden Kürt halkı ve halklar olacaktır.

15 Ağustos hamlesinin 35. yılında Kürt halkı başta olmak üzere tüm Ortadoğu halkları ve demokrasi güçleri zorluklar ve baskılar ortamında mücadele ettiğinde tüm özgürlük ve demokrasi düşmanı güçler kaybedecek, halklar tarihin hiçbir döneminde olamadığı kadar büyük kazanacaklardır.

Gün zor koşullarda direnip başarmanın tarzı olan Kürdistan devriminin tarzı ve 15 Ağustos ruhuyla mücadeleyi yükseltme ve büyük kazanma zamanıdır.”