KESK’li kadınlar alanlara çağırdı

KESK İstanbul Kadın Meclisi, "Yoksulluğa, güvencesizliğe, şiddete karşı kadınlar mücadelede buluşuyor" şiarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla kadınları alanlara çağırdı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, "Yoksulluğa, güvencesizliğe, şiddete karşı kadınlar mücadelede buluşuyor" şiarıyla İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Aile değil kadınız. Kimsenin makbul kadını değiliz. Huzur isyanda" pankartının açıldığı açıklamada, sık sık "Yaşasın kadın dayanışması " ve "Jin jiyan azadi" sloganları atıldı.

Açıklamayı İstanbul 7 No'lu Şube Kadın Sekreteri Şaheser Kocakaya yaptı.

Ataerkil kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlik, ayrımcılık ve savaşların derinleşerek devam ettiğini ifade eden Kocakaya, "Tüm dünyada devletler uyguladıkları baskıcı politikalarla kadına yönelik şiddetin boyutlarını ve dozajını arttırmıştır. Böylesi bir gerçekliğin yaşandığı bugün, biz kadınlar ataerkil kapitalizme ve yarattığı şiddetin her türlüsüne karşı; savaşa, tacize, tecavüze, yoksulluğa, haklarımızın yok edilmesine, eşitsizliğe ve gericiliğe karşı bir kez daha alanlardayız" dedi.

Açıklama, sloganlarla sona ererken, kadınlar tutuklu KESK'li kadınlara kart atmak için Sirkeci Büyük Postanesi'ne gitti.