Kışanak'tan kitap: Kürt Siyasetinin Mor Rengi

Rehin tutulan Gültan Kışanak, kadın tutsaklarla 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' adıyla bir kitap hazırladı. Kitap 21 Eylül'de raflarda.

Yerel ve genel siyasette görev almış ve şimdi cezaevinde olan kadınların deneyimlerini aktardıkları 'Kürt Siyasetinin Mor Rengi' kitabı, 21 Eylül'de Dipnot Yayınları'ndan raflarda olacak. Yerine kayyum atanan ve Kandıra Cezaevi'nde rehin tutulan Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak'ın yazdığı kitaba cezaevinde kalan siyasetçi kadınlar da yazılarıyla destek verdi.

KADINLARIN AZMİ VE BAŞARILARI DA İŞLENDİ

Kitapta yer alan metinler, Kürt kadınlarının siyasal alandaki mücadelelerinin erkek egemen sistemi nasıl gerilettiğini, onun karmaşık ve kimi zaman da örtük çizgilerini nasıl görünür kıldığını aktarıyor.

Kitapta kadınların erkek egemen sitem karşısındaki azmi ve kararlılığı da işlendi.

KİTABA YAZANLAR

Gültan Kışanak'ın hazırladığı kitapta yazılarıyla yer alan isimler şöyle: "Aysel Tuğluk, Burcu Çelik Özkan, Çağlar Demirel, Diba Keskin, Dilek Hatipoğlu, Edibe Şahin, Evin Keve, Fatma Doğan, Figen Yüksekdağ, Gülser Yıldırım, Leyla Güven, Nurhayat Altun, Sara Kaya, Sadiye Süer Baran, Sebahat Tuncel, Selma Irmak, Servin Karakoç, Yıldız Çetin, Zeynep Han Bingöl, Zeynep Sipçik, Mukaddes Kubilay."

Kışanak'ın, kitabın telif hakkından gelecek geliri de kadın okuma evlerine bağışlayacağı öğrenildi.