KJK’den Efrin halkına mesaj: Bu savaş kazanılacak

KJK Koordinasyonu, 44 gündür işgalci güçlere karşı direnen Efrin halkına yazılı bir mesaj gönderdi.

Efrin’deki tarihi direnişi selamlayan KJK Koordinasyonu açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Öncelikle Efrin şehrinde de yaşayan Şehit ailelerimizi, kadınları, gençleri, çocukları tüm halkımızı saygı ile selamlıyoruz. Efrin Dünyanın süper devletlerinin desteğini de bir şekilde almış, insanlığın en gaddar, acımasız, faşist gücüne, Türk ordusunun saldırılarına karşı görkemli bir direniş duruşu ile karşılık vermiştir. Direniş hakikatinin sırrına Efrin şehrinde yaşayan kadınlar, halklar ulaşmıştır. Efrin halkı, özgürlük bilinçleri, ülkelerine bağlılık sözlerine kahramanlık ve cesaretli bir ruhla karşılık vermişlerdir. Efrin halkı QSD, YPJ-YPG öz savunma güçlerinin yanında yer alarak bir kez daha özgür yaşamı hak ettiklerini ve bunu mutlaka kendi emekleri ile yaratacaklarını tüm Dünyaya göstermişlerdir. Nasıl ki YPG-YPJ özgürlük savaşçıları Kobani de, faşist DAİŞ güçlerini yıkıma uğratmış ise yine DAİŞ zihniyetli Türk devleti ve onun işbirlikçileri de kendilerini aynı son ile karşı karşıya bulacaklardır. Kürdistan da Önder APO şahsında gelişen özgürlük hareketimiz haklı ve meşru mücadelesini başarı ile geliştirmeye, büyütmeye devam edecektir. Kürdistan şehitlerinin emekleri, kanları özgür yaşamın yaratılışının mihenk taşları olacaktır.

DİRENİŞ BAŞARI İLE SÜRÜYOR

Efrin direnişi Cizre, Sur, Şengal, Kobani, Halep direnişlerinin bir devamıdır. Bu direnişlerden edinilen tecrübelerden yararlanarak direnişini başarı ile sürdürmektedir. Önderliğimizin sürekli belirttiği savaşan halk gerçekliliği Efrin de yaratılmıştır.  En büyük moral kaynağımız savaşan, direnen halk gerçekliğinin bir kez daha ancak bu kez daha örgütlü bir şekilde Efrin de temsil edilmesidir. Bu temel de halkımızın Efrin de geliştirdiği efsanevi çağın direnişini, ülkeye, toprağa bağlılık duruşunu kutluyoruz. Coşku ile selamlıyoruz.

BU SAVAŞI HALKLAR KAZANACAKTIR

Değerli yurtsever, kahraman Efrin halkımız, Yiğit Efrin kadınları, cesur gençler; Bu savaşı mutlaka, kadınlar, Kürt halkı ve halklarımız kazanacaklardır. Arkamızda önder APO’nun özgürlük düşünceleri, sistemi, yaşam felsefesi, duruşu vardır. Şehitlerimizin ve halkımızın, halkların, inançların emekleri, kendi varlıklarını korumak için gösterdikleri fedakarlıklar, cesaret örnekleri vardır. Bizler direniş tarihinin devamıyız. Direniş çizgisini onurlu bir şekilde yükseltme onuruna ve gururuna sahip bir halkın kadınları ve fertleriyiz. Efrin halkı doktorları, hukukçuları, aydınları, gençleri, emekçileri, çocukları ile direnmektedir.

Efrin direnişi ile birlikte burada bir yaşam yeniden yaratılacaktır. Bu kez direnişten aldığımız güç ve kendine güven ile daha güzel bir yaşamın kurucuları olarak çalışacağız. Efrin de kalanlar, savaşanlar, direnenler aynı şekilde özgür ve onurlu yaşamı yeniden o güzelim coğrafyada, zeytin ağaçlarının kutsal gölgesinde insanlık değerleri temelinde inşa edeceklerdir.

8 MART KUTLU OLSUN

Efrin halkları öz yönetimlerini geliştirerek, kendi topraklarında, kendi dilleri, kimlikleri, kültürleri temelinde kardeşçe, eşit ve özgür bir temel de birlikte yaşayacaklardır.

Bu temel de Efrin şehrinde yaşayan halkımızın, halkların, kadınların 8 Mart Dünya emekçi kadınları gününü özgürlük-direniş ruhu ile kutluyoruz.

Efrin halkının duruşundan, direnişinden tüm Kadınların, halkların, insanlığın büyük bir güç aldığını belirtmek istiyoruz. Biz de bu temel de Kürdistan kadın hareketi olarak   bütün dünya da, Ortadoğu ve Kürdistan da kadın özgürlük çizgisini, direnişini, yükseltme sözünü yeniliyoruz.