KJK: Tutuklanan her kadının yeri doldurulmalı

KJK Koordinasyonu, kadınlara yönelik gözaltı ve tutuklama kampanyasını kınayarak, faşizme karşı mücadelede tutuklanan her kadının yerinin doldurulmasının bir “görev” olduğunu kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu, 9 Ekim’de Amed merkezli olarak yürütülen “soykırım operasyonlarını” kınadı. Koordinasyon, gözaltına alınanların 59’unun kadın olduğunu hatırlatarak, kadınların binlerce yıldır teslim olmadığını ve olmayacağını vurguladı.

KJK Koordinasyonu, “AKP-MHP faşist zihniyeti 9 Ekim tarihinde yaptığı soykırım operasyonlarıyla 141 kişiyi gözaltına almıştır. Gözaltına alınanlardan 59’nun kadın olması faşizmin kadın düşmanlığını bir kez daha göstermiştir” dedi.

Açıklamada, “Türkiye AKP-MHP faşist iktidarının yarattığı kaos ortamında yaşanan durum, her yönüyle kadını etkilemekte, kadın üzerinden hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Yüzyılımızın kadın yüzyılı olması, kadın özgürlük mücadelesini büyüttüğü kadar erkek egemen zihniyetin kadın korkusunu da yaratmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

KADINLAR BİNLERCE YILDIR TESLİM OLMADI, OLMAYACAK

Kadınların hiçbir zaman teslim olmayacağının altını çizen KJK, şunları belirtti: “Genelde dünyada özelde Türkiye de süreklileşen kadın düşmanlığı hayatın her alanına sirayet ettirilmiş ve bununla kadın köleliği sürdürülmeye çalışılmaktadır. Her gün kadın katliamları, tecavüzler, şiddet, taciz, gözaltı ve tutuklamalar kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinden ne kadar korktuklarını göstermektedir. Bilinmelidir ki kadınlar bin yıllardır faşizmin, erkek egemen zihniyetinin hiçbir uygulaması karşısında teslim olmamış, olmayacaktır da. Kadın kıyımı başlatarak kadına geri adım attıracağını sanan faşist, rantçı, cinsiyetçi erkek egemen devlet asla başaramayacaktır.”

GÜÇSÜZLEŞEN HER VAHŞİ ZİHNİYET SALDIRGANLAŞIR

Devletin güçsüzleştiği için saldırılarını arttırdığına dikkat çeken KJK, “Faşist devlet, kendi varlığını sürdürme amaçlı tarihte örneğine az rastlanır politikalarla toplumsal kıyım ve katliamları meşrulaştırarak uygulamaktadır. Ancak bir gerçek var ki tarihten günümüze kadar Rozalardan, Zilan, Nudem ve Medyalara kadar uzanan direniş ve mücadele geleneği ve kararlılığı bu faşist rejimin sonu olacaktır. Güçsüzleşen her vahşi zihniyet, saldırganlaşır. Elde etmek istediği her süreci kıyım ve saldırganlıkla elde etmeye çalışır” ifadelerini kullandı.

KJK, şöyle devam etti: “Bugün de faşist AKP-MHP iktidarı yerel seçimlerde kazanmak için her türlü vahşilik ve saldırganlığı uygulamaya almıştır. Herkes biliyor ki kadına yapılan bu saldırılar sadece demokratik özgürlükçü kesimlerle sınırlı kalmayacaktır. Şakşakçılık yapan tüm kesimlerle çıkar hesapları sonlandığı gibi saldırılar başlayacaktır.”

YEREL SEÇİMLERDE GÖMÜLECEKLER

Yaklaşan yerel seçimlere de dikkat çeken KJK, “Hiçbir operasyon, tutuklama veya kıyım yerel seçimlerde faşist iktidarı sandıklara gömmeye engel olamayacaktır. Şimdiden yaratılmaya çalışılan ağır atmosferle yaşam ve tercih alanları daraltılmaktadır. Ancak kadınların örgütlü ve ortak mücadelesi ile eşit ve özgürlükçü bir dünya mümkündür” dedi.

TUTUKLANAN HER KADININ YERİ DOLDURULMALI

Açıklamada devamla şunlar yer aldı: “Bu anlamda tutuklanan her bir kadının yerini doldurmak, faşizme karşı direnen her kurumu, partiyi, hareketi boş bırakmamak esas görev olmalıdır. Faşizm dağıtır, boşaltır gerçeği bilinmektedir.Gözaltına alınmak, tutuklanmak, ihraç edilmek faşizme karşı mücadelenin sonuçlarıdır. Onun için faşizmden korkmadan onun yerle bir olacağı hakikati ile kadın örgütlülüğünü güçlendirmeliyiz.

Tüm kadınlar ve toplum bilmelidir ki vahşiliğin en üst zirvesinde olan DAİŞ’e karşı nasıl mücadele edilmiş ve kazanılmışsa faşist AKP-MHP’ye karşı mücadele etme ve kazanma gücümüz vardır. Korkmuyoruz ve Erdoğan Rejimini yerle bir etme irademiz, gücümüz ve cesaretimiz vardır. Biz kadınlar asla katliamla tutuklamayla bitmedik. Tutuklana, öldürülen her bir kadının yerini onlarca kadın doldurabilir ve bunu yaptı, yapmaya devam edecek de.”

MÜCADELE VE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ

KJK açıklamasında mücadele ve dayanışmaya çağırdı: “Bu anlamda başta Kürt kadınları olmak üzere Türk, Arap, Çerkez, Asuri, Laz, Ermeni vb tüm Türkiyeli kadınları AKP-MHP faşist iktidarına karşı ortak mücadeleye ve dayanışmaya çağırıyoruz. İşçi, siyasetçi, akademisyen, ev emekçisi, avukat, doktor, sanatçı, öğrenci vb her bir kadının Faşizme karşı dur deme zamanıdır. Faşizmin gidişi ortak mücadele ile olur. Ürkme, korkma, dengeleme, susma vahşileşen iktidara ortak olmak anlamına gelmektedir. Unutulmamalıdır ki Tarihten bugüne tüm kadın mücadelelerine karşı sorumluluğumuz vardır. Bunun için her bir gözaltı, tutuklama vb karşısında faşist devlet pişman olacaktır.”

Açıklama şu ifadelerle noktalandı: “Sonuç olarak yapılan soykırım operasyonlarını kınıyor, tüm kadınları tutuklanan, gözaltına alınan ve zindanlarda ki kadınlarla dayanışmaya çağırıyor, kadın örgütlülüğü ile faşizmi yıkacağımıza olan inançla selam ve sevgilerimizi paylaşıyoruz.”