KJK: Viyan ruhuyla mücadeleyi büyütelim

Şahadet yıl dönümünde Şehit Viyan’ı saygıyla anan KJK, “bu şahadet yıldönümünde bize özgür kadın ruhu ile başarma ve ateşten bir ruh ile mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyor” dedi.

KJK Koordinasyonu, Şehit Viyan Soran’ın şahadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. KJK, “2006 yılında 1 Şubat’ı 2 Şubat’a bağlayan gecede, Başkan APO’nun İmralı’daki esaret ve tecrit koşullarına karşı fedai eylemi gerçekleştiren Ş. Viyan arkadaşın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. AKP faşizmine ve uluslararası komplocu güçlere karşı, O’nun Önderliği, halkı, örgütü ve süreci fedaice sahiplenme ruhu ile mücadele edip İmralı sistemini parça parça ederek Önderlikle özgür yaşamanın sözünü veriyoruz” dedi.

Bir şahadet yıldönümünü daha Kürtlere yönelik soykırım politikalarının zirveleştiği bir dönemde karşıladıklarını belirten KJK, “Üç yıla yakındır Önderlik ağır tecrit işkencesine tabi tutulurken, dört parçada Kürtler üzerinde soykırım kıskacı politikası uygulanmakta, Kürdün özgürlük temelinde büyüyen iradesi tasfiye edilmek istenmektedir. Çok ağır ve çok yönlü gelişen bu soykırım politikalarına karşı, özgürlük hareketi olarak amansız bir mücadele verilmektedir. Özellikle de Rojava’da Kürtler, Rêber APO’nun paradigması, Demokratik Ulus inşası temelinde kendi özgür yaşamını geliştirmek isterken, en büyük saldırılarla karşı karşıya gelmektedir. İşte bugün Efrîn topraklarında Kürt toplumu ve Kürt kadını kendi öz yaşam sistemini kurmak istediği için Türk faşizmi tarafından uçaklarla, ağır silahlarla bombalanmakta, bu irade kırılmak istenmektedir” dedi.

BAŞARI VİYAN RUHUYLA MÜCADELE ETMEKTEN GEÇER

KJK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“Tüm bu saldırılar Kürtler’e, Kürdün gelişen özgürlük iradesine ve bu özgürlüğün kaynağı Rêber APO’ya karşı gelişen bütünlüklü saldırılardır. Bugün Efrîn’de topraklarında özgürce yaşamaktan ve topraklarını korumaktan başka hiçbir hedefi olmayan Efrîn analarına, kadınlarına, çocuklarına, yaşlılarına uçaklarla saldırmak, kimyasal silah kullanarak sivilleri öldürmek insanlık dışıdır. Kürt soykırımının en amansız bir biçimde uygulanmasıdır. İşte şimdi bu soykırımcı saldırılara karşı Ş. Viyan ruhuyla mücadele etme, süreci sahiplenme kararlılığıyla hareket etme zamanıdır. Güney Kürdistan’ın yiğit ve korkusuz kimliği Ş. Viyan, kendisinde ulusal birlik ve enternasyonalist kimliği iç içe ve çok güçlü taşıyan bir kimlikti. Bu nedenle de o dönemde yeni yeni gelişen ve yüzünü göstermeye başlayan AKP faşizminin tehlikelerini ilk elden görmüş, Önderliğimiz, Hareketimiz ve kadın mücadelesine karşı düşmanlığını deşifre etmek ve darbelemek üzere fedaice eylemini geliştirmiştir. Bu nedenle başarmak, kesinlikle Ş. Viyan ruhu ve çizgisiyle mücadele etmekten geçmektedir. Nitekim Efrîn’de Ş. Avesta Xabur da bu çizgiyi miras alarak, cephede düşmanın üzerine bu fedai ruhla yürümüş ve düşmanı püskürtmüştür. Kadın tarihi, halklar tarihi bu kahraman kadınların fedai ruhlarıyla yeniden yazılmaktadır. Güney topraklarından yeşeren Ş. Viyan iradesi ile Efrîn topraklarından yeşeren Ş. Avesta ruhu bütünleşmekte, bu ruhtan Ulusal Demokratik Birlik, Halkların Demokratik Birliği ve yine Kadınların Demokratik Birliği büyümektedir.”

MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM

KJK açıklaması “Şimdi bu ruhu tüm kadınların, devrimci-demokrat tüm halkların, tüm Kürtlerin sahiplenerek mücadeleyi büyütmesi, bu soykırım kıskacını parçalaması ve başarması zamanıdır. Efrîn’de Türk faşizmine karşı kazanılan zafer ile topraklarımızda şehitlerimize, analarımıza, korkusuz gözlerle bakan çocuklarımıza layık bir yaşamı inşa etme zamanıdır. Bunun için Ş. Viyan yoldaşımız Ş. Avesta ile bir olup, bu şahadet yıldönümünde bize özgür kadın ruhu ile başarma ve ateşten bir ruh ile mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyor. Herkesi bu çağrıyı duymaya, mücadele saflarını büyütmeye, katılmaya ve tüm alanları düşmanı kahredecek bir eylem yoğunluğuna çevirmeye davet ediyoruz” ifadeleriyle son buldu.