Köln’de kadınlardan beyaz tülbentli protesto

Almanya’nın Köln kentinde Türk Konsolosluğu önünde, açlık grevi direnişindeki çocuklarının eylemine dikkat çekmek amacıyla anaların düzenlediği eylemlere saldırılar kınandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla açık grevi direnişinde olan tutsakların annelerinin düzenlediği eylemlere yönelik saldırılar Almanya’nın Köln kentinde Türk konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylemle kınandı.

Eylemde Viyan Kadın Meclisi adına konuşan Feride Halitoğlu, HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve bugün 183. gününde olan açlık grevlerine dikkat çekerek, Türk hükümetinin kendi yasalarıyla çeliştiğini ifade etti.

Öcalan üzerindeki tecridi kınayan Halitoğlu, ölüm orucundaki 15 tutsağa dikkat çekerek "Yoldaşlarımızın anneleri aylardır sokaklarda Türk polisinin vahşetiyle karşı karşıyalar. Analarımız uygulanan bu polis vahşetini kabul etmiyoruz. Tutsakların ve analarımızın direnişini selamlıyoruz. Direne direne kazanacağız diyoruz.”

Kadınların beyaz tülbentleriyle katıldığı eylemde sık sık “Biji berxwedana zindanan”, “Biji serok Apo”, “Kahrolsun faşizm” ve “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı.