Komplo ve tecride karşı eylemler

Jinen Tîrejen Roje, komplo ve İmralı tecridine karşı eylemler düzenledi.

Jinen Tîrejen Roje İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük komplo ve tecride karşı eylemler düzenledi.

İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada,  "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik alçakça komplonun 24. yılına girerken, bu kara günlerde her zaman olduğu gibi faşist, katil, komplocu Türk devletine darbeler vuracağız. Her sene olduğu gibi onlara nefes aldırmayacağız, huzur vermeyeceğiz.

 Bu komplo yalnızca önderimize değil beraberinde tüm Kürt halkına yapılmıştır. Onlar bu komplo için planlar yaparken Önder Apo’yu bu davadan vazgeçireceklerini sandılar. Önder Apo fiziki bakımdan tutsak olsa da halkın onu ve hayallerini gerçekleştirmek adına yaptığı şeyleri gördüler, güçlerinin buna yetmeyeceğini anladılar ki ardından 24 yıldır insanlık dışı tecrit uyguluyorlar. Biliniyor ki bu konuda yanıldıkları gibi bu ve bu gibi saldırılar bize ve bu davaya gönül veren herkesi daha da güçlendiriyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü elinden alınırken komplocuların hayali başta önderimiz, beraberinde tüm Kürt halkının hayalindeki özgür Kurdistan’ı yok etmekti. Bu doğrultuda suikastlar düzenlemeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz aylarda Fransa'nın Paris şehrinde yapılan bu suikastın aynı zihniyetlerce yapıldığının/yaptırıldığının farkındayız. Önder Apo’nun hayalini benimsemiş Kürt kadınlarına yönelik olduğu açıkça görülmekte. Biliyorlar ve unutmamalılar; başaramadılar, başaramayacaklar. Bizler bu hayallere ulaşmak üzere yürüdüğümüz bu yolda canla kanla mücadele veriyoruz. Bu mücadele Kurdistan’ın özgürlüğü ile son bulacak" diye belirtildi.

POLİS VE BEKÇİLER VURULDU

Açıklamada, eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

26 Ocak - İstanbul-Çatalca'da TC’nin faşist bekçilerine yönelik birimlerimiz gece saat 01:20'de bekçilerin konumlandığı alana yönelik el yapımı patlayıcılarla ve ferdi silahla eylem düzenlemiştir. Yapılan bu eylemde faşist bekçilerden 1'inin ağır yaralandığı tespit edilmiştir.

27 Ocak - İstanbul Yeşilköy'de birimlerimiz, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı TC'nin istihbarat üyelerine yönelik akşam saat 22:35’te florya ormanlık alanında 2 istihbarat üyesine yönelik ferdi silahlarla eylem düzenlemiştir. Bu eylemde 1 istihbarat üyesinin öldüğü, diğerinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Silah seslerinden sonra eylem yerine çok sayıda özel harekat polisi sevk edilmiştir. Alan TC polisi tarafindan komple çembere alınmış olsa da eylemi yapan 2 üyemiz güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir.

28 Ocak - Balıkesir-Bandırma'da AKP'li faşistlere ait 3 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip tamamıyla kullanılamaz hale getirilmiştir.

29 Ocak - Aydın-Söke'de AKP'ye yakınlığı ile bilinen BİM zincir marketi el yapımı patlayıcılarla ve molotofkokteyli ile vurulmuştur."