Kon Med Eşbaşkanı 8 Mart alanlarına çağırdı

KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça, Kürt kadınları olarak erkek egemen zihniyete karşı verdikleri mücadeleyi dünya kadınları ile birlikte sürdüreceklerini belirterek, tüm kadınları 8 Mart alanlarına çağırdı.

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanı Ruken Akça, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla alanlara çağırdı.

İlmek ilmek örülen kadın isyanını kadın renklerine bürüyerek güzelleştireceklerini vurgulayan Ruken Akça, şu değerlendirme ve çağrıyı yaptı: “Sara, Rojbîn, Ronahîlerin ataerkil devlet zihniyetine karşı yürüttüğü mücadele geleneğini Hevrîn Xelefler, Nagihan Akarseller, Evîn Goyî’ler devraldı. Ataerkil zihniyete karşı mücadeleleri sonucu katledilen Kürt kadınlarının direnişini bugün binlerce Sara, Rojbîn, Ronahî, Hevrîn ve Evîn sürdürüyor. Bu ilmek ilmek örülen direniş cinsiyetçiliğe, faşizme, milliyetçiliğe karşı özgürlük mücadelesinin zirvesidir.

21. yüzyılda Jin Jiyan Azadî felsefesinin dünya kadınları tarafından benimsenmesi, Kürt kadınlarının mücadelesi sonucu olmuştur. Kürt kadınlar erkek egemen zihniyete karşı verdikleri mücadeleyi dünya kadınları ile birlikte sürdürecek. Leyla Qasimlardan Zîlanlara, Mirabel Kardeşler’den, Clara Zetkin’e, Roza Luxemburg ve daha nice kadınlar, özgür ve eşit yaşamı örmek için canlarıyla bedel ödediler. Bu nedenledir ki bizler de o kahraman kadınların ardıllarıyız. Mücadele meşalesini ekolojik, eşit ve konfederal bir sistem oluşturana kadar taşıyacağız. Bu nedenle dünya kadınları olarak 8 Mart’ta alanlarda olacağız. Dünyayı kadın rengine bürüyeceğiz. Almanya’da bulunan tüm kadınlar olarak alanlarda olacağız. Bu anlamda tüm kadınları da alanlarda olmaya çağırıyoruz.”