Kongra Star: 2024 yılını adalet ve şehitlerin intikam yılı yapalım

Paris'te katledilen kadın şehitleri anan Kongra Star Meclisi, "Büyük kazanımlar elde etmemiz gerekiyor. 2024 yılını adalet ve şehitlerin intikam yılı yapalım” dedi.

Paris'te katledilen kadın şehitleri anan Kongra Star Meclisi, "Büyük kazanımlar elde etmemiz gerekiyor. Kadınların intikâmı, politik kadın bilincinin güçlendirilmesidir” dedi.

Kongra Star Meclisi, işgalci Türk devletinin 9 Ocak 2013’te Fransa’nın başkenti Paris’te katlettiği Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez’in (Ronahî) şehadetinin 11’inci yıl dönümüne vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Paris'teki her iki katliam şehitlerinin mücadelesine dikkat çekildi, "Irkçı ve faşist güçleri yenilgiye uğratarak şehitlerin intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz. Paris'teki katliamlara, halkımıza ve öncülerimize yönelik gerçekleştirilen her türlü katliamlara karşı daima direneceğiz ve mücadelemizi en üst zirveye taşıyacağız. Arkadaşlarımızın intikamını yerde bırakmayacağız. Tüm gücümüzle direniş çizgisinin yaşam çizgisi olduğu bilinciyle mücadele etmeliyiz. Kadınlar olarak siyasi ve toplumsal alanda büyük kazanımlar elde etmemiz gerekiyor. Kadınların intikâmı, politik kadın bilincinin güçlendirilmesidir” denildi.

Açıklamanın sonunda tüm kadın örgütlerine, inisiyatif ve hareketlere, "2024 yılını adalet ve şehitlerin intikâm yılı yapalım" çağrısında bulunuldu.