Kongra Star: Komploya karşı devrimci halk savaşını büyüteceğiz

Uluslararası komploya karşı açıklama yapan Kongra Star, "Jin, jiyan, azadî sloganıyla mücadele ederek devrimci halk savaşını yükselteceğiz" dedi.

Kongra Star, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplonun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

 Açıklamada şöyle denildi:

"Dünyanın emperyalistleri, halkın özgürlük tohumları nerede yetişirse oraya saldırıyor. Ya kendi hakimiyetleri altına alıyor ya da yok ediyorlar. Kendilerini büyütme hedefiyle tüm devrimci ve özgürlükçü güçlere karşı örgütleniyorlar. Bazen soykırıma varan baskılar gerçekleştiriyorlar. Kürt halkının ve Önder Apo'nun Kurdistan'da yürüttüğü mücadele, sadece Kürt halkının özgürlüğü için değil, tüm ezilen halklar için mücadele ve direnişe ilham kaynağı oldu. Dolayısıyla 15 Şubat komplosu dünya emperyalist güçleri tarafından yaratılmıştır ve uluslararası bir komplodur. En kötü ihtimalle Kürt halkının özgür iradesini teslim almayı, Kürt halkının özgürlük hareketini yok etmeyi amaçlamaktadır. Bu komplo 9 Ekim 1998'de Önder Apo'nun Suriye'yi terk etmesi yönündeki baskıyla başladı. Vahşi bir zulüm başladı ve Önder Apo Kenya'da yakalandı. 15 Şubat Komplosunu gerçekleştiren güçler, Kürdistan'ı dört parçaya bölen, yüzlerce yıldır Kürt halkına soykırım yapan güçlerle aynı güçlerdir. Önder Apo'nun yakalanmasıyla mücadelesini yok etme, Özgürlük Hareketi'ni teslim etme hesapları yapıldı. Ama Önder Apo, İmralı Cezaevini sonsuz bir direniş alanına dönüştürerek özgür düşünce okuluna ve vicdanın en büyük devrimine dönüştürdü. Sadece 'Nasıl yaşanır' sorusunun cevabı değil, aynı zamanda 'Nasıl direnilir' haritası da bu direniş alanında ortaya koyuldu. Yurtsever Kürt halkı, Özgürlük Hareketi gerillaları ve Önder Apo'nun yoldaşları fedakar bir direnişle 'Günümüzü karartamazsınız' dedi.

Komplo 26. yılına giriyor. Önder Apo, komplolara ve komploculara gereken karşılığı verdi. Demokratik sosyalizm aklı, Kürt sorununun çözümünün fikri temellerini ve araçlarını geliştirdi. Demokratik ulus temelinde işleyen demokratik modernite fikrini inşa etti. Özgürlükçü paradigma tüm devrimci ve özgürlükçü halk ve halklara direniş ve özgürlük çağrısında bulundu. Bu çağrıyla komplo boşa çıktı ve komplocu güçlerin amacına ulaşmasına izin vermedi. Bugün demokrasiye, ekolojiye ve kadın özgürlüğüne dayanan ulusal demokratik paradigma, hem ezilen halklar hem de tüm devrimci çevreler için mücadele ve direniş ilhamı haline gelmiştir. Bu nedenle faşist Türk sistemi Önder Apo üzerindeki tecridi derinleştirdi. Halkın ve gerillanın direnişini kırmak için Kurdistan şehirlerini işgal etti. Yıllardır Kurdistan gerillalarının irade ve direnişine karşı koyamayan Türk devleti, her türlü terör faaliyetine ve saldırıya başvuruyor. Komplonun sürdürülmesinden ve sonuçlandırılmasından sorumlu olan AKP-MHP faşizmi, her özgür Kürt’ü hedef almakta, asimilasyon politikalarıyla en kirli diplomasiyle hava ve kara saldırılarıyla komployu tamamlamaya çalışmaktadır. Ama tam tersine özgürlük mücadelesi büyüyor, küresel bir hareket haline geliyor, özgür olmak isteyen her kadına ulaşıyor.

Kongra Star ve Önder Apo'nun yoldaşları olarak özgür kadınların ve özgür halkın mücadelesini yükseltecek, 'Jin, jiyan, azadî' sloganıyla mücadele ederek devrimci halk savaşını yükselteceğiz. Uluslararası komployu yenecek, Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlayacağız. Önder Apo'nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğünü garanti altına alacak ve ulusal demokratik paradigmanın garantörü olacaktır."