Kongra Star, Raperîn Amed’i andı

Raperîn Amed'i anan Kongra Star, "Mücadelesiyle yurtseverliğin, birliğin ve özgür yaşamın sembolü oldu" dedi.

Kongra Star, şehit düşen Kadın Özgürlük Hareketi öncülerinden Raperîn Amed’i (Delal Azîzoğlu) andı.

Kongra Star'ın açıklaması şöyle:

“Jin, jiyan, azadî sloganının dört parça Kurdistan ve dünyada yayıldığı bir süreçte, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük saldırısı sonucunda Raperin Amed’in şehitler kervanına katıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Bize irade ve cesaret veren, Kurdistan topraklarında bedeller vererek bizleri zafere götüren şehitlerimizdir. Önder Apo’nun felsefesi doğrultusunda bizleri karanlıktan aydınlığa götüren binlerce kadın öncülerinden biri de Raperin Amed yoldaşımızdır. Bu vesileyle özgür kadını temsil eden Raperin Amed’i saygı ve minnetle anıyoruz.

Şehit Raperin Kurdistan dağları ve yurt dışında amansız bir mücadele yürüttü. Binlerce genci eğiterek öncü bir kadın komutan olarak şehitlerin yolunda mücadeleyi yükseltti. Şengal ve Rojava’da kadınların çığlıklarına ses oldu. Mücadelesiyle yurtseverliğin, birliğin ve özgür yaşamın sembolü oldu.

Raperin Amed, Kurdistan’ın dört parçasında yürütülen mücadelede adını altın harflerle yazarak yolumuzu aydınlatan bir meşale olmuştur. Kongra Star olarak Şehit Raperin’i binlerce yoldaşımız gibi yüreğimizde ve mücadelemizde yaşatarak anısına layık olacağız.”