Kongreya Star’dan Efrîn için isyana kalkma çağrısı

Efrîn işgalinin yıldönümünde Kuzey ve Doğu Suriye halklarına çağrıda bulunan Kongreya Star: Onur Direnişi ve Çağın Direnişi şehitleri için Efrîn işgalinin yıldönümünde isyana kalkalım.

Kongreya Star, Türk devletinin Efrîn Kantonuna işgal saldırılarında bulunmasının yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Suriye krizi 10’uncu yılına girdi. Uzun yıllardır süren kriz boyunca yüz binlerce insan yaşamını yitirdi. Rusya, İran ve Türkiye’nin anlaşması sonucu Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırıları başladı. 20 Ocak 2018’de Efrîn Kantonuna saldıran faşist Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye’de hayat bulan demokratik ulus projesini yok etmek için her türlü yolu denedi. Türk devletinin saldırıları nedeniyle Efrîn’de binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Saldırılarına devam eden Türk devleti uluslararası tüm kanunları ayaklar altına aldı. Dünyanın sessiz kaldığı saldırılarda Türk devleti, halkı göç etmeye zorladı. Sivillerin mallarını talan eden Türk devleti ve çeteleri, doğa katliamları yaptı. Tarihi eserleri yağmalayan çeteler, zeytin ağaçlarını ya kesti ya da ateşe verdi. Birçok kişiye vergi cezası kesen Türk devleti çeteleri, demografik yapıyı değiştirmeye çalışıyor.

Tüm bu ihlallere karşın halkın direnişi hiçbir zaman kesilmedi. Şehba’da bulunan kamplarda halkın direnişi sürüyor. Halklar evine geri döneceği günü bekliyor.

Kongreya Star olarak Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm halklara çağrıda bulunuyoruz. Onur Direnişi ve Çağın Direnişi şehitleri için Efrîn işgalinin yıldönümünde isyana kalkalım. İnsanlığa karşı işlenen suçları kınayarak uluslararası kamuoyuna sessiz kalmaması için baskı yapalım. Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî’den işgalciler çıkarılsın halklar evlerine geri dönsün.”