Kürdistanlılar her yerde insan zinciri eylemi yapıyor-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridi protesto ve Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevleri ile dayanışma eylemleri Avrupa’da yayılıyor.

Bugün TJK-E’nin çağrısı ile alanlara çıkan Kürdistanlılar insan zinciri oluşturdu.

MÜNSTER

Almanya’nın Münster kentinde Öcalan’a yönelik tecridi kırmak, açlık grevleri ile dayanışmak amacıyla bir eylem düzenlendi. Bildirilerin dağıtıldığı eylemde, “Tecrit kırılana kadar eylemlerimiz sürecek” mesajı verildi.

MANNHEIM

Mannheim kentinde de Ronahi-Berinvan Kadın Meclisi’nin çağrısı ile kent merkezinde insan zinciri eylemi yapıldı.

Öcalan posterleri ve Leyla Güven dövizlerinin taşındığı eylemde, açlık grevcilerinin eylemine dikkat çekilen pankartlar da taşındı.

Bildirilerin okunduğu eylemde açlık grevcilerinin durumunun artık ölüm sınırına geldiğine dikkat çekildi.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Yıkık Kilise önünde bir eylem düzenlendi. Grevlere dikkat çekilen pankartlar ve dövizlerin taşındığı eylemde Berlin NAV-DEM Eş Başkanı Melek Yula ile DEST-DAN Kadın Meclisi’nden Sussanna Rössling birer konuşma yaptı.

Yula, açlık grevi direnişçilerinin sağlık durumlarının her geçen gün ağırlaştığına dikkat çekerken, Rössling de Alman hükümetine ve kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

GIESSEN

Giessen kentinde de bir miting düzenlendi. Kirchen Platz’da düzenlenen eylemde sık sık Almanca ve Kürtçe, “Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Türkiye bombalıyor, Almanya finanse ediyor”, “Alman panzerleri Kürdistan’dan defol”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü”, “Yaşasın uluslararası dayanışma”, “Es lebe Öcalan”, “Bijî berxwadana İmralı” ve “Bijî berxwedana birçîbûne” sloganları atıldı.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde de açlık grevleri direnişleri ile dayanışmak amacıyla eylem düzenlendi.

Sık sık sloganların atıldığı eylem, açıklamaların ardından sona erdi.

BELLİSONA

İsviçre’nin Ticino kantonuna bağlı Bellisona kentinde de bir eylem yapıldı.

Ticino Kadın İnisiyatifi öncülüğünde kent merkezindeki Manor’un önünde bir araya gelen Kürt kadınları ve dostları İtalyanca, “Donna, Vita, Liberta!", “Popili in rivolta scrivono la storia con le donne Curde fino alla rivolta" Sloganlarını atarak Türkiye’nin Öcalan üzerindeki tecrit politikalarını protesto etti.

Bildirinin de okunduğu eylemden sonra merkez tren istasyonu önüne kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından eylem sonlandırıldı.