DTK Eşbaşkanı Leyla Güven açlık grevine başladı-YENİLENDİ

Rehin tutulan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven,  Öcalan'a dönük ağırlaştırılmış tecrit sona erene kadar açlık grevine başladığını duyurdu. Güven, tahliye edilmedi.

Hakkında Diyarbakır 9. Ağır Mahkemesi’nde açılan dava duruşmasına kelepçe dayatmasını kabul etmediği için getirilmeyen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, duruşmaya rehin tutulduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile katıldı.

Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını duyurdu.

'ÖCALAN'A KARŞI İNSANLIK SUÇU VAR'

Güven, aldığı bu karara dair şunları söyledi: “Ben siyasette PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kadının siyasette yer alması perspektifinden esinlenerek aktif olarak yer aldım. Bugün Sayın Öcalan üzerindeki sadece bir kişiye değil, bir halka uygulanıyor. Tecrit bir insanlık suçudur. Ben de bu halkın bir parçası olarak, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine başlıyorum. Bundan sonra mahkemeye hiç bir savunma yapmayacağım. Yargı hukuksuz kararlarına son verene kadar ve tecrit kaldırılana kadar eylemime devam edeceğim. Gerekirse eylemimi ölüm orucuna da dönüştüreceğim.”

 Leyla Güven’in avukatlarının tahliye talebi reddedilerek, duruşma 26 Aralık’a ertelendi.

Leyla Güven, Türkiye'nin Efrîn'e yönelik işgalci saldırılarına karşı gösterdiği tepki, yaptığı açıklamalar ve DTK çalışmaları nedeniyle 31 Ocak'tan bu yana rehin tutuluyor.