Limassol'da Anneler Günü etkinliği

Kıbrıs'ın Limassol şehrinde Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, açlık grevi direnişine ve Türk devletinin direnen annelere yönelik saldırılarına dikkat çekildi.

Kıbrıs'ın Limassol kentinde açlık grevleri ve Türkiye'de annelere yapılan baskı ve zulümlere dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Tiyatro sanatçısı Murat Yıldız Anneler Günü vesilesiyle baskı ve zulümlere karşı performans gösterisi gerçekleştirdi. Gösteriye Kıbrıs'ta yaşayan Kürdistanlı anneler beyaz tülbent takarken, Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve Erbanelerle destek verdiler. Gösteri sırasında sık sık "Biji Berxwedana Zindana" Sloganı atıldı. Etkinlikte konuşan Murat Yıldız, "Bugün Dünya Anneler Günü, Dünyadaki bütün Annelerin Günü kutlu olsun.

Özellikle Kürdistan anneleri yıllardır çocuklarını arıyor ve bugün Türkiye'de zindan önlerinde direnen annelerin çocukları Erdoğan ile Türk devletinin faşizmi yüzünden bedenlerini açlığa yatırdı. Gün be gün arkadaşlarımızın bedenleri eriyor. Hergün ölüme yaklaşıyorlar. Anneler bütün anneler gibi sokaktalar. Ama Türk devleti faşizmi bugün askerleri ve polisleriyle annelerimizden korkuyorlar. Annelerimizin adaletinden korkuyorlar. Bugün Kürdistan'daki annelerimiz zulüm ve baskı altındalar. Türk devletinin askerleri ve polisleri annelerimize saldırıyor. Şunu bilsinler ki bu faşizmi kıracağız. Tekrardan açlık grevindeki arkadaşları selamlıyoruz. Diyoruz ki Yaşamak Direnmektir. Anneler günü kutlu olsun" şeklinde konuştu.

AKP HÜKÜMETİ DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE ANNELERE SALDIRIYOR

Ardından açıklama yapan Kıbrıs Theofilos Kürt Kültür Merkezi Sorumlusu Yasemin Koğanç şunları belirtti: "Yüzlerce Kürt genci ve kadını Önderliğe uygulanan tecridin son bulması için süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde. İmralı tecridinin son bulması için 30 genç ölüm orucunda. Leyla Güven bir anne olarak 7 aydır tecride karşı açlık grevinde. Anneler artık evlatlarının ölmesini ve aç kalmalarını istemiyorlar.

Bu yüzden Türk devletinin zulmüne karşı zindan kapılarında ve kentlerde direniyorlar. AKP Hükümeti bütün dünyanın gözü önünde annelere saldırıyor. Türk devleti herkesin korkmasını ve boyun eğmesini istiyor. Bu zulme karşı Kürt anneleri boyun eğmiyor. Evlatlarımızın can vermesini istemiyoruz. Her gün evlatlarımız eriyor. Herkes bu zulme karşı çıkmalı. Anneler günü özgür bir yaşama ve barışa vesile olsun."