Londra’da beyaz tülbent eylemi

Londra’da kadınlar açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenmek amacıyla eylem düzenleyen beyaz tülbentli annelere dönük polis saldırısını protesto için alanlardaydı.

Roj Kadın Meclisi, beyaz tülbentli annelerin taleplerini sahiplenmek ve annelere yönelik uygulanan devlet terörünü protesto etmek amacıyla Wood Green Kütüphanesi önünde bir araya geldi.

Beyaz tülbentleri ile eyleme katılan kadınlar, sık sık açlık grevi ve ölüm orucu direnişlerini sahiplenen sloganları attı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile direnişçilerin fotoğraflarını taşıyan kadınlar, annelere polis saldırısını protesto etmek amacıyla oturma eylemi yaptı.

Eylemde yapılan açıklamada, Türk devletinin faşist uygulamaların asla kadınları yıldıramayacağı vurgulanarak, “Anlarımıza dönük faşist Erdoğan iktidarının saldırılarını kınıyoruz. Açlık grevindeki ve ölüm orucundaki arkadaşlarımız ve yoldaşlarımız darp ediliyor analarımız sokak ortasında işkence ediliyor. Erdoğan faşist rejimi bilmelidir ki bu saldırılar asla bizleri yıldıramayacak ve bu faşist rejim bu görkemli direniş ile yıkılacaktır. Analarımıza dönük alçakça saldırıların hesabı da sorulacaktır” denildi. Eylem alkış ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.