Londra’da kadın örgütleri ‘açlık grevleri’ gündemiyle toplandı

Londra’da bir çok kadın örgütünün içerisinde yer aldığı “Women Strike” (Kadın Grevi) adlı organizasyon, Kürt kadınları ile bir araya gelerek, açlık grevi eylemlerini tartıştı.

Kadın örgütleri, Haringey’de bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezinde bir araya geldi.

Farklı halklar ve kurumlardan birçok kadının içerisinde yer aldığı Women Strike adlı organizasyonun yöneticileri ile bir araya gelen Kürt Kadınları ortak mücadele deneyimlerini tartıştılar.

Toplantıdan ANF’ye konuşan Kürt Kadın Meclisi’nin bir temsilcisi kadın özgürlüğü eksenli mücadeleyi nasıl ortaklaştırıp büyütebileceklerini tartıştıklarını ifade etti.

Temsilci, “Ataerkil, kapitalist ve kadın düşmanı faşizan sistemler karşısında ayrı ayrı verdiğimiz mücadeleyi nasıl ortaklaştırabiliriz, devam eden açlık grevleri eksenli nasıl ortak çalışmalar yürütebiliriz, bunları detaylı bir şekilde tartıştık. Bu yönlü toplantılarımız devam edecek” dedi.

Kadınlar arasında yapılan toplantıdan sonra, 14 Mart’tan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Ali Poyraz, Nahide Zengin ve Mehmet Sait Yılmaz’ın da katıldığı ‘açlık grevleri ve neler yapılmalı’ konulu halka açık bir toplantı düzenlendi.

Açlık grevi eylemcilerinden Ali Poyraz, eylemlerinin amacını anlattığı konuşmasında, kadın öncülüğünde devam eden açlık grevi direnişine dışarıdan desteğin yine daha çok kadınlardan geldiğini ve bu dayanışma ve desteğin Kürt halkı açısından çok anlamlı olduğunu ifade etti.

FİLİSTİNLİLERDEN DESTEK MESAJI

Yapılan toplantıya, Filistinli siyasi tutsaklara destek vermek amacıyla 1992’den bu yana çalışma yürüten Addameer Derneği dayanışma mesajı gönderdi.

Yapılan konuşmalardan sonra toplantının ikinci bölümü olan ‘neler yapılmalı’ gündeminde yapılacak ortak eylemler planlandı.