Mardin, Amed ve Bitlis’te gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mardin, Amed ve Bitlis’te düzenlenen eylemler ve Şırnak’taki operasyon ile Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları hakkında açıklamada bulundu.

HPG’nin açıklamasında göre, Amed’in Silvan ilçesinde ‘iki kontra öldürüldü’, Mardin’de askeri araç darbelendi, Tatvan’da düzenlenen eylemde ise ölü sayısı netleştirilemedi.

HPG sitesinde yer alan açıklamanın detayları şöyle:

MARDİN’DE ARAÇ DARBELENDİ

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 15 Temmuz günü saat 12.50’de Mardin’in Midyat ilçesi ile Şırnak’ın Hezex ilçesi arasındaki yolda ilerleyen kontralara ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen aracın darbelendiği bu eylemde ölü ve yaralı kontra sayısı tespit edilememiştir.

‘SİLVAN’DA 2 KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ’

12 Temmuz günü saat 23.30’da güçlerimiz, Amed’in Farqin ilçesinde bulunan baraj güvenliğini sağlamaya çalışan asker ve kontralara yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 kontra öldürülmüştür.

BİTLİS’TE EYLEM

16 Temmuz günü saat 05.40’ta güçlerimiz, Bitlis’in Tatvan ile Hizan ilçeleri arasındaki yolda işgalci TC ordusunun konumlandığı bir noktaya yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

OPERASYON VE HAVA SALDIRILARI

14 Temmuz günü işgalci TC ordusu Şırnak’ın Şehriban alanına bağlı Risor ve Navyana Şêxa mıntıkalarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 15 Temmuz günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 16 ve 17 Temmuz günleri Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları; 16 Temmuz günü saat 18.00’da Metina bölgesine bağlı Golka köyü çevresini, 17 Temmuz günü ise Xakurkê bölgesine bağlı Geliyê Reş ve Ermuş alanını bombalamıştır.’’