Mardin'de kadınlar erkek egemen zihniyete karşı bir araya geldi

Özgür Kadın Hareketi (TJA), "Em Xwe diparêzin" (Kendimizi savunuyoruz) kampanyası kapsamında bir eylem düzenledi. Kadınlar, zulme boyun eğmeyecekleri mesajını verdi.

TJA tarafından yürütülen kampanyanın Mardin ayağı da başladı. Kadınlar HDP İl Örgütü binası önünde bir araya gelerek, kampanyaya dair açıklamada bulundu.

HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay ile Milletvekili Pero Dündar'ın da katıldığı eylemde "Jin, jiyan, azadî", "Em xwe diparêzin", "Kadın cinayetleri politiktir" ve "Tecavüz suçtur" dövizleri taşındı.

TJA üyesi Eylem Amak, kadına dönük şiddetin Mardin ve ülke genelinde artış gösterdiğine dikkati çekti.

Almak, "Saldırılara rağmen geri adım atmıyor, tecride karşı özgürlüğü savunuyoruz" dedi.

Almak, kadınların erkek egemen zihniyete karşı her alanda mücadele ettiğini belirtirken, İstanbul Sözleşmesi'ni de sonuna kadar savunacaklarının altını çizdi.

Açıklamada şu vurgular yapıldı: "Çocuklara yönelik cinsel saldırı, tecavüzcüyle evlendirme yasalarına karşı amansız bir mücadele içerisinde olacağımızı taahhüt ediyoruz. Artık yeter! Militarizmi, ırkçılığı, cinsiyetçiliği dini istismar ederek biz kadınlara karşı örgütlenen AKP-MHP rejiminin, işbirlikçileri de yanına alarak oluşturduğu erkek egemen zihniyete karşı kendimizi kadın özgürlük ideolojisi ile savunuyoruz diyerek yola çıkıyoruz. Zulme boyun eğmeyecek, özgür ve eşit bir yaşam için direneceğiz.”