Maxmur’da 8 Mart yürüyüşü: Kadınların güneşini karartamayacaksınız

Şehîd Rûstem Cûdî Mülteci Kampı’nda yaşayan kadınlar, 8 Mart vesilesiyle gerçekleştirdikleri kitlesel yürüyüşte “Kadınların güneşini karartamayacaksınız” mesajını verdi.

Şehîd Rûstem Cûdî Cudi Mülteci Kampı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle İştar Meclisi öncülüğünde gerçekleştirdiği etkinlikler devam ediyor. Bugün Şehit Aileleri Kurumu önünden Şehîd Aryen Cûdî Parkı’na kadar gerçekleştirilen yürüyüşle, “Kadınların güneşini karartamayacaksınız” mesajı verildi.

Kadınlar, yöresel kıyafetlerini giyerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve şehit düşen öncü kadınların fotoğraflarını taşıdı.

Parkta Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Qîmet Şirnexî bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve mücadele saflarında canlarını feda eden kadınların 8 Mart’ını kutlayan Şirnexî, 8 Mart’ın sadece bir günle sınırlı olmadığını belirterek, şöyle devam etti: “8 Mart, kadınlara dayatılan kölelik ve yaşama hakkını elinden almaya karşı isyan günüdür. Sadece Kürt kadınlar değil, dünyada yaşayan tüm kadınlar aynı haksızlıklara maruz kalmaktadır. Yeni bir yüzyılda olduğumuz söylense de her gün kadın cinayetleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Kadın yaşamın yaratıcısıdır. Ancak erkek egemen iktidar, bu hakkı kadının elinden alarak kadını ikincil bir pozisyona itmiştir. Emekçi, özellikle mücadele ve direnişleriyle bugünü bizlere armağan eden ve özellikle de Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için zindanlarda mücadele eden kadınların 8 Mart’ını bir kez daha kutluyoruz. Bir kez daha kimsenin kadınların güneşini karartamayacağını yineliyoruz.”

Konuşmanın ardından halk, çalınan şarkılar eşliğinde halay çekti.