Minbic’de 25 Kasım açıklaması

Minbic’te bir araya gelen kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında açıklama yaparak, “Em ê bi bin nekevin” isimli tiyatro oyununu sahnelediler.

Minbic’te 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında kadın kurum temsilcileri Roj Ishaq Kültür Sanat Merkezi’nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Özgür kadının fırsatçılığı kabul etmediği ifade edilen açıklamada, aydın kadın sanatçıların toplumu cehaletten kurtararak halkın ve toplumun öncüsü olduğu dile getirildi. Dünyadaki bütün kadınlar çeşitli şiddet ve baskı türlerine karşı direndiği belirtilen açıklamada, “Kadınlar kazanımlarını kendi elleri ile inşa ettiler. Bu şiddet kazanımları geriletmek amacı ile uygulanıyor. Kadın kendini geliştirdikçe ve öne çıktıkça, yasaklar ve baskılar ile karşılaşıyor. Kültür Sanat Merkezi’nden bütün özgürlüğü büyüten ve direnen kadınlara sesleniyoruz. Toplumun her kesiminden öncü kadınlar mücadeleleri ile güçlü kadını inşa ediyorlar” denildi.

Kadınlar açıklamanın sonunda, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimine kadın haklarını savunduğu ve çalışmalar sürdürdüğü için teşekkürlerini ilettiler.

Daha sonra Minbic Kültür Sanat Merkezi tiyatro oyuncuları “Em ê bi bin nekevin” adlı oyunu sergileyerek kadına yönelik şiddete dikkat çektiler.