Mor TIR'lar deprem bölgesi için yola çıktı

TJA, HDP ve HDK'lilerin öncülüğünde toplanan yardımlardan oluşan Mor TIR'lar deprem bölgesine doğru yola koyuldu. 8 Mart etkinlikleri kapsamında tutuklu kadınlara da dayanışma kartları gönderildi.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında birçok kentte açıklama yaptı. Kadınlar, deprem bölgesine yardım TIR’ları gönderirken, diğer yandan tutuklu kadınlara da 8 Mart kartı gönderildi.

İSTANBUL

TJA, HDK ve HDP Kadın Meclisi, HDP Sultangazi İlçe Örgütü’nde depremzede kadınlar için yardım kolileri hazırladı. Paketlenen yardım kolilerinin Pazar günü deprem bölgelerine gönderileceği belirtildi. 
Kadınlar, dayanışma kapsamında 7 Mart’ta deprem bölgesine kitlesel bir şekilde gideceklerini aktardı.

ANTALYA

Antalya Kadın Platformu, Eğitim Sen Antalya Şube binasında yaptıkları basın açıklamasıyla 8 Mart etkinliklerinin startını verdi. Platform adına basın metnini Kadriye Tuğcu okudu. Tuğcu, depremzede kadınların ve çocukların acil ihtiyaçları için çağrı yaparak, depremzede kadınlarla dayanışma çağrısında bulundu. 
Tuğcu, 8 Mart’ta 17.30’da Kışlahan önünde açıklama yapacaklarını, aynı gün saat 19.00’da da Üçkapılar Feminist Gece Yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirtti.  Açıklama sonrası kadınlar, Güllük PTT'sine geçerek, buradan tutsak kadınlara dayanışma kartı gönderdi.  

ADANA

TJA ve HDP Adana Kadın Meclisi ve Adana Kadın Platformu, 8 Mart etkinlikleri kapsamında, adliye PTT'sinde bir araya gelerek, tutsak kadınlara dayanışma kartı gönderdi.

ŞIRNEX

TJA ve HDP kadın Meclisi’nin “Dayanışma yaşatır” sloganıyla startını verdiği 8 Mart çalışmaları kapsamında Botan’da çalışmalar sürüyor. Şirnex kent merkezinde ve ilçeleri Cizîr, Silopiya, Hezex, Qilêban ve Elkê’de HDP’li kent vekili Nuran İmir ve HDP’li kadın yöneticilerinin katılımıyla tutsak kadınlara kart gönderildi.

Cizîr’de KESK Kadın Meclisi’nin depremzedelerle dayanışmak için başlattığı çalışmalar da sürüyor. Bu kapsamda depremzede kadınları için toplanan temel ihtiyaçlarından oluşan Mor TIR Semsûr’e doğru yola çıktı.