Moskova’da kadınlar: Rusya sorumluluk almalı

Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için süren ölüm orucu ve açlık grevlerine dikkat çeken Rusyaya'daki Kürt kadınları, uluslararası güçleri sorumluluk almaya çağırdı.

Rusya'nın başkenti Moskova’da kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek için açıklama yaptı.

Moskova Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada, kadınların yanı sıra Moskova’da faaliyet yürüten diğer Kürt kurum temsilcileri de katıldı.

Kürt Kadın Organizasyonu Başkanı Tara Kadir tarafından yapılan açıklamada, Öcalan’a uygulanan tecridin uluslararası komplonun bir devamı olduğu belirtildi. Kadir, “Türk devleti uluslararası komploda rol alan devletlerden izin almadan Öcalan’a tecrit uygulayacak iradede değildir. Dolayısıyla Önderliğimize uygulanan tecritte Türkiye kadar uluslararası güçler de sorumludur. Kendileri suçlu olduklarını bildikleri için Kürt halkının sesi duymazdan geliniyor. Leyla Güven ve Nasır Yağız ile başlayan açlık grevleri yayılarak devam ederken, 30 Nisan’dan itibaren 15 devrimci tutsak tecridin biran önce kaldırılması için ölüm orucuna başladıklarını duyurdular. Ölümler olmadan bu kirli politikadan dönülmesi gerek. Kürt halkı iradesini ortaya koydu ve Öcalan’ın Kürt sorununun tek muhatabı olduğunu kanıtladı. Bizler de Rusya’da faaliyet yürüten kurumlar olarak başta Rusya olmak üzere tüm uluslararası güçlere tecridin sonlandırılması için sorumluluk almaya çağırıyoruz” dedi.