'Nujiyan, dağın tılsımını bilerek gazetecilik yaptı'

Rojava Özgür Kadın Basını, şehit basın emekçisi Nujiyan Erhan'ı andı.

Rojava Özgür Kadın Basını adına yapılan açıklamada, Nujiyan Erhan anıldı.

Açıklamanın başında, "Bugün Gazeteci Nujiyan Erhan’ın, KDP'ye bağlı güçlerin Şengal'in Xanesor kasabasında Êzidî halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı takip ettiği sırada hedef alınarak şehit edilmesinin ikinci yıl dönümü" denildi.

'YAPMASI GEREKTİĞİ İÇİN DEĞİL; KENDİNİ BULARAK...'

"Nujiyan'ın yaşamı, mücadelesi ve gözlerinde taşıdığı umudun rengi dün, bugün, yarın nasıl yaşamamız gerektiğine öncülük ediyor/edecek" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Dağın dilini, anlamını ve tılsımını bilerek yıllarca gazetecilik yani gerçeğin habercisi olarak görev yaptı. 73'üncü fermanın ardından Ezidxan'ın yaralarını sarmak için bölgeye ilk giden gazetecilerdendi.

Öyle haberin uzağında, dışında, yapması gerektiği için değil, her hikâyede kendini buldu ve gülen gözleriyle Êzidî halkının uğradığı ihanetin tanığı; acılarının, sevinçlerinin anlatıcısı olmayı bildi."

'BASIN EMEKÇİLERİ DİRENİŞİ SÜRDÜRÜYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı direnişlere de değinilen açıklamada, "Bu zaman halkların ve kadınların zamanıdır artık" mesajı verildi.

Açıklamada, Bu direnişe Avrupa'da ilk katılanlardan üç aydır açlık grevinde olan Gülistan İke ve Amed Zindanı'ndan katılan Kibriye Evren, hakikat savaşçısı Kürt basın emekçilerinin sadece tanık olarak değil, direnişin bir parçası olarak geleneği devam ettirdiğinin en canlı örneği olarak karşımızda duruyor" denildi.