‘O polisler rahat uyuyamayacaklar!’

KJK Koordinasyonu’ndan Revşan Merdin, annelere saldıran polislerden hesap soracaklarını söyleyerek, “Sokakta annelere el kaldıran o polisler evlerinde dahi rahat uyuyamayacaklar” dedi.

KJK Koordinasyonu Rewşan Merdin, sonun geldiğini gören diktatör Erdoğan’ın, tutsak annelerinin tülbentlerinden bile korktuğunu söyledi.

Stêrk TV’de cuma günleri yayınlanan Rojeva Jin programına katılan KJK Koordinasyonu’ndan Revşan Merdin, gündemi değerlendirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecridin devam ettiğini belirten Merdin, 2 Mayıs’tan yaptırılan avukat görüşmesinin tecridin bittiği anlamına gelmediğini söyledi. Sorunun bir kaç görüşle çözülecek düzeyde olmadığını kaydeden Merdin, “Bu insanlık dışı tecridin kaldırılması gerekiyor. Bu tecrit kalkarsa ancak o zaman açlık grevleri eylemleri son bulur” dedi.

DEVLET NASIL CEVAP VERECEK?

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın tecrit koşullarında dahi barış ve çözümden yana duruşunu sergileyerek mesaj verdiğini belirten Revşan Merdin, şöyle devam etti: “Önder Apo barış misyonunu üstleneceğini söylüyor. Devlet bu mesaja nasıl cevap verecek? Tüm halkların, diktatör Erdoğan’ın oyunlarını görmeleri lazım. Bu zalim ve zorba diktatöre karşı direnişi bütün olarak sergilersek sonunu daha çabuk getiririz. Bu sadece Kürtlerin sorunu değildir Türkiye halkının da sorunudur. Erdoğan zihniyetine karşı direnişi güçlendirmeliler.”

ANNELERE SALDIRANLARDAN HESAP SORACAĞIZ

Direnişçi annelerin mücadelesine dikkat çeken Revşan Merdin, direnen çocukları için sokaklarda faşist devlet karşısında sokaklarda tarih yazdığını kaydetti. KJK Koordinasyonu’ndan Revşan Merdin, şunları vurguladı: “Sonlarının geldiğini gören diktatör annelerin beyaz tülbentlerinden bile korkmakta. Türk polisi, ahlaksızca saldırıyor. Annelerimize saldıran polisler şunu iyi bilsin ki; Kadın Hareketi olarak bunun hesabını soracağız. Sokakta annelere el kaldıran o polisler evlerinde dahi rahat uyuyamayacaklar.”