Oğlu cezaevinde, kendisi dışarıda mücadele ediyor

Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde olan Naif İşçi'nin annesi Nebahat İşçi, tecride karşı oğlunun içeride, kendisinin de dışarıda mücadele ettiğini belirtti.

Tecridin sona ermesi talebi Leyla Güven'in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemi, farklı cezaevlerinde 281 tutuklunun katılımıyla sürüyor. Balıkesir Bandırma T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 10 gündür eylemde olan Naif İşçi'nin (22) annesi Nebahat İşçi (39), oğlunun verdiği mücadelenin sonuna kadar arkasında olduğunu belirterek, tüm Kürtleri tecride karşı topyekün mücadele etmeye çağırdı.

6 çocuk annesi olan anne İşçi, Cizre’deki öz yönetim direnişleri sırasında bir çocuğunu şehit verirken, diğerinin cenazesine hala ulaşabilmiş değil. Yasaklardan sonra maddi sıkıntılar çektiği için iş arayışına giren, bunun üzerine HDP Cizre İlçe Örgütü’nde işe başlayan anne İşçi, evde çocuklarının geçimini sağlıyor. O dönemde de devletin her türlü baskısına maruz kalan İşçi ailesi defalarca gözaltına alınmış. 

‘BİZE EYLEMİ BIRAK DEME ANNE’

Kendisine birkaç kez ajanlık teklif edildiğini de belirten İşçi, "Benim ihtiyaç sahibi olmam onlara ajan olmam için bir sebep olarak görünüyordu. Yüksek bir maaş, ev sahibi olma, çocuklarımın iyi okullarda okuması karşılığında ajanlık yapmam istendi. Bunu kabul etmediğimde ise iftira ve entrikalar devreye girdi. O zamanlar elimde sağ kalan 4 çocuğumdan en büyüğü Naif’ti ve henüz 14 yaşındaydı. Ayağında ciddi kırıklar vardı evde ayağa bile kalkamıyordu. Bir gece eve bir baskın ile ikimiz de gözaltına alındık. Ben serbest bırakıldım. Ama o tutuklandı. 14 yaşında tutukladılar oğlumu" dedi.

Tutukluluğunun ilk 3 yılını Siirt’te geçiren Naif İşçi, daha sonra cezaevinde katıldığı eylemlerden kaynaklı Balıkesir’de bulunan Bandırma Kapalı Cezaevine sürgün edildi. 5 yıldır da burada bulunan İşçi, son 10 gündür tecride karşı açlık grevi eylemini sürdürüyor. Anne İşçi, oğlunu son telefon görüşmesinde kendilerine, "Merak etme anne, iyiyiz. Burada eylemimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bize bırak deme sakın. Leyla Güven gibi bir yoldaşımız bedenini açlığa yatırıyorsa, bunun ne anlama geldiğini herkesin çok iyi anlaması gerekir. Talepler yerine getirilmediği sürece eylemimizi sonlandırmayacağız" dediğini belirtti. Oğlunun bu mesajının herkes tarafından iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan anne İşçi, tecride karşı oğlunun içeride, kendisinin de dışarıda mücadele ettiğini belirterek, "Bu tecridi ancak Kürtlerin birliği kırabilir" dedi.