Dilşa Osman: 8 Mart kutlamalarını Efrîn kadınlarına adıyoruz

Bu yılki 8 Mart kutlamalarını Efrîn’de direnen kadınlara adayacaklarını söyleyen TJK-E sözcüsü Dilşa Osman, “Kadınlara Efrîn direniş ruhu ile alanlara çıkma çağırısı yapıyoruz” dedi.

TJK-E Sözcüsü Dilşa Osman, yapacakları kutlamaları Efrîn’de direnen kadınlara adayacaklarını vurgulayarak, bütün kesimleri alanlara çıkma çağrısı yaptı.

326-osman-8-mart-kutlamalarn-efrin-kadnlarna-adyoruz-2.mp4

‘KADINLAR TESLİM OLMAYACAK’

TJK-E Sözcüsü Dilşa Osman, her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladıklarını hatırlatarak, “Ancak bu yılki kutlamaların anlamı bizim için çok daha farklıdır. Çünkü bu yıl başta kadınlar olmak üzere toplum tarafından Efrîn’de büyük bir direniş söz konusu. Bu direniş temel üzerinde Avrupa başta olmak üzere bütün dünya da Kürt, Asuri-Süryani, Ermeni ve dünyadan farklı uluslara mensup kadınlar, özgürlük temeli üzerinde büyük bir mücadele ediyorlar. Bu da eylem ve etkinliklerinde belli oluyor. Bunun temellide Efrîn’deki direniş oluşuyor. Çünkü Efrîn’de direniş üst boyutlara ulaşmıştır. Özgürlükçü ve demokratik sistem, AKP ve ataerkil sistemin temsilcisi Erdoğan’ın saldırılarına maruz kalıyor. Kadın değerlerine ve topluma karşı yapılan bu saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. Çünkü kadının felsefesinde teslimiyet yoktur. 35 yıldır bu defalarca ispatlanmıştır. İlk gündün günümüze bu direniş çizgisi devam ediyor. Kobanê, Sur, Cizre’de üst düzeye çıkan bu çizgi bugünde Efrîn’de zirveleşmiştir ve hiçbir zaman da bu çizgiden geri adım atılmayacaktır” diye konuştu.

‘HER KES BU DİRENİŞİN PARÇASI OLSUN’

“Kürt kadınları başta Kürdistan olmak üzere dünyanın birçok yerinde yapacakları kutlamaları Efrîn’e adıyor” diyen Osman, devamla şunları söyledi: “Nerede olursa olsun mücadelemiz devam edecektir. Almanya’da 48, diğer ülkelerde ise 37 eylem olmak üzere onlarca merkezde kutlama yapılacak. Bunlar kitlesel yürüyüşler, eylem, etkinlik ve toplantılar halinde olacak. Bizim için bu yılki kutlamaların önemi çok farklıdır. Çünkü bu yılki direnişimiz ve mücadelemiz Efrîn’de direniş içerisinde olan kadınlara adıyoruz. Onun için başta Kürt kadınları olmak üzere bütün dünya enternasyonalist kadınlarına çağrımız, alanlara çıkarak, bu direnişin parçası olmalı.”