Paris’te ‘dayanışma yaşatır’ kermesi

10. Paris Belediyesi’nin katkılarıyla kadınların açtığı kermeste depremzedelerle dayanışma gösterildi. TJK-F, “dayanışma yaşatır” şiarı ile seferber olan başta kadınlar olmak üzere tüm emektarlara teşekkür etti.

Fransa Kürt Kadın Hareketi-TJK-F bünyesinde çalışma yürüten Evin-Jin-Kar kadın atölyesi ve Paris Kadın Deprem Sokak İnisiyatifi öncülüğünde, Paris 10. Bölgesinde Roja-Sor’un başlatmış olduğu deprem bölgesine yardım kampanyası çerçevesinde bir kermes düzenledi.

10. Paris Belediyesi, Fransız Komünist Parti 10. Bölge Temsilciliği, Yeşiller Bölge seçilmişleri, bölge esnafı ve çok sayıda kadının el ürünü ile oluşturulan kermes, saat 12.00’den itibaren halkla buluştu.

10. Paris’te yaşayanların büyük ilgi gösterdiği kermes alanını birçok insan ziyaret edip dayanışmalarını sunarken, Belediye Başkanı Alexanra Cordebard, Paris Büyükşehir Encümeni Patrice Laurence, 10 Paris Bölge Belediyesi Encümeni Elie Joussellin, bir süre stantta çalışarak halka servis yaptı. Fransız Senatör Remi Feraud’da standa gelerek bağışta bulunurken, “Sabah uyandığımızda deprem acısı ile karşılaştık. Bu deprem sonucu hem Türkiye’nin değişik illerindeki yıkımı, yine en yakın dostumuz olan Kürtlerin yaşadığı kentleri vurduğunu ve bilançonun ağırlığını görüyoruz. Elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kürt halkının yanında olduğumuzu belirtirken, depremde yakınlarını kaybeden herkese ve halklara başsağlığı diliyorum” diyerek büyük bir üzüntü duyduklarını ifade etti.

 Belediye Başkanı Cordebard, “Böyle bir kermesi bölgemde ağırlamaktan, katkı sunmaktan onur duyuyorum. Bu insanlık zincirine katkımızın olması önemli. Bundan sonra da dayanışma içerisinde olacağız” diyerek depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Fransız Komünist Parti bölge bileşimi, tüm yönetimi ile standı ziyaret ederek, bağışta bulunurken 10. Paris halkının kermes kapsamında kurulan standa ilgisi büyüktü.

12:00-18:00 saatleri arasında kurulan kadın kermesine evlerinde el işlerini gönderen, yemek yapıp gönderen sayısız kadın oldu.

Roja-Sor bilgilendirme broşürleri de gün boyunca gelenlere ve etrafta bulunan tüm alanlarda dağıtılırken, günün sonunda stantlardan sorumlu komite, 5 bin 94 euro bağış topladığını açıkladı.

TJK-F, kolektif kadın emeği etrafında buluşup katkı sunan, “dayanışma yaşatır” şiarı ile seferber olan başta kadınlar olmak üzere tüm emektarlara teşekkür etti.