PKK: Atakan Mahir yoldaşın anısı 35. yıl zafer andımızdır

PKK Yürütme Komitesi, Dersim'de hayatını kaybeden HPG Komutanlarından Atakan Mahir'in anısına yazılı bir açıklamada bulundu.

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında, HPG Komutanı Atakan Mahir'in mücadele yaşamına ilişkin bilgiler yer aldı.

''Atakan Mahir yoldaşın anısı 35. yıl zafer andımızdır'' başlıklı PKK açıklaması şöyle:

''Kürt tarihinin miladı olan 15 Ağustos Devrimci Atılımının 34. Yıldönümünü yaşadığımız süreçte 11 Ağustos 2018 günü Dersim’in Pülümür İlçesi kırsalında faşist Türk ordu güçleriyle girdiği çatışmada Partimizin Merkez Komite üyesi, yine HPG Komuta Konseyi üyesi ve Dersim Saha Komutanı Atakan Mahir(İbrahim Çoban) Yoldaşı, beraberindeki 5 parti militanı yoldaşla birlikte şehit vermiş bulunuyoruz. Onların gerçek anlamda birer 15 Ağustos Şehidi olduklarını görüyoruz. Öncelikle Şehit Atakan Mahir Yoldaş ve gurubunu saygı ve minnetle anıyor, şehit ailelerimizin ve halkımızın acısını paylaşıyoruz. Acımızı daha büyük bir güce ve mücadeleye dönüştürerek, otuz beşinci 15 Ağustos yılını Atakan Mahir Zafer Yılı yapacağımızı belirtiyoruz.

1974 Elbistan doğumlu olan Atakan Mahir Yoldaşımız, 25 yıldır değerli bir parti militanı, gerillacı ve gerilla komutanı olarak özgürlük ve demokrasi mücadelemize çok büyük ve anlamlı katkılarda bulunmuştur. Önder Abdullah Öcalan’ın çizgisinde ve Komutan Agit’in izinde kararlılıkla yürüyen, başta Dersim olmak üzere Kürdistan’ın birçok bölgesinde çalışan, sürekli gerillayı büyütme ve yayma çabası içinde olan, ideolojik, siyasi ve askeri her türlü parti görevini tereddütsüz yürüten, hareketimizin farklı birçok yönetiminde başarıyla yer alan çok değerli bir parti militanı ve yoldaş olmuştur. Olgun, yaratıcı, çözümleyici ve sabırlı özellikleriyle her zaman aranan ve başaran bir konumda bulunmuştur. En çok görev yaptığı ve hizmet ettiği Dersim’de saha komutanı görevini yürütürken girdiği çatışmada kahramanca direnerek şehit düşmüştür. Böylece Haki’lerle başlayan kahraman şehitler kervanına katılmış, gerçek bir PKK’li olmayı başarmıştır.

Atakan Yoldaş, gülen yüzü, derin düşünen beyni ve özgürlük aşkıyla dolu yüreğiyle Kuzey-Batı Kürdistan insanının ve PKK militanının en değerli özelliklerini ve erdemini kişiliğinde somutlaştıran yiğit bir Apocu militan olmuştur. Hiçbir zaman devrimci pratikten kopmamış, her zaman pratik içinde kendisini ve çevresini eğitmeyi bilmiş, hepimizin üzerinde emeği geçmiştir. Parti camiamız ve gerilla yapımız bu değerli yoldaşını, halkımız ise bu değerli evladını sürekli arayacaktır. Partimiz ve gerilla güçlerimiz, O’nun amaçlarını başararak Atakan yoldaşın anısına sahip çıkacaktır. Kürdistan gençliği artan oranda gerilla saflarına akarak ve Atakanlaşarak bu değerli komutanının izinde yürüyecektir. Halkımız ve dostlarımız özgürlük mücadelesini daha etkin yürüterek Atakan Yoldaşa olan vefa borcunu ödeyecektir.

Faşist-soykırımcı güçler Komutan Atakan Mahir Yoldaşı katlederek başarılı olduklarını ve sonuç alabileceklerini sanabilirler. Oysa yanıldıklarını çok yakında anlayacaklardır. Kürdistan halkı yediden yetmişe Atakanlaşarak bu zalim faşist-sömürgeci çetelerin karşısında duracaktır. Partimiz, gerilla güçlerimiz ve halkımız, otuz beşinci 15 Ağustos yılını Atakan Mahir yılı ilan ederek Kürdistan’ın özgürlüğü ve Önder Abdullah Öcalan’ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşması için topyekûn devrimci-demokratik direnişi zafer çizgisinde geliştirecek ve bu temelde Atakan Mahir Yoldaşın intikamını alacaktır. Zafer özgürlük için savaşanların, zafer halkımızın, zafer Atakan Mahir komutasında savaşanların olacaktır.''