'PKK'nin zafer yürüyüşünü engelleyemeyeceksiniz'

PKK'nin Ortadoğu halkları için bir umut ve yaşam kaynağı olduğunu söyleyen YJA-STAR gerillaları, "Ne yaparsanız yapın PKK’nin zafer yürüyüşünü engelleyemeyeceksiniz" dedi.

Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı gerillaların direnişi devam ediyor. YJA-Star gerillaları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi, Kürdistan'daki savaşı ve 2019 yılında gerillanın nasıl bir mücadele yürüteceğine dair ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Öcalan'a yönelik tecrit politikası ile Kürdistan gerillasının sabrının sınandığını söyleyen YJA-STAR gerillası Jiyanda, "AKP-Erdoğan faşizminin hüküm sürdüğü Türkiye’de ve Kürdistan’da büyük bir hukuksuzluk yaşanıyor. Önder Apo şahsında tüm halkların iradesi kırılmak ve teslim alınmak isteniyor.

Önder Apo’ya uygulanan ağırlaştırılmış tecridin bir amacı da bu. Onun için bu tecride karşı çıkmak tüm halkların görevidir. YJA-STAR gerillaları olarak şunu açıkça belirtiyoruz; Bu tecride karşı çıkmak Türkiye ve Kürdistan’da yaşayan tüm farklı halk ve inanç kesimlerinin geleceğine sahip çıkmaktır. Herkes AKP/MHP faşizmine karşı direnmelidir" diye konuştu.

'ÖNDERLİĞİMİZ İÇİN SAVAŞIYORUZ'

Kürdistan özgürlük gerillası için Öcalan'ın sağlığının, güvenliğinin ve özgürlüğünün hep gündemde olduğunu vurgulayan gerilla Dersim, "Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile Önderliğin sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü için verilen mücadele iç içe yürütülen bir mücadeledir. Bunları birbirinden ayırmıyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü için doğru mücadelenin, Kürt halkının özgürlük mücadelesini geliştirilerek verilebileceğini düşünüyoruz. Önderliğin güvenliği ve özgürlüğü için verdiğimiz mücadeleyi kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Türk devletinin Rojava, Şengal, Xakurkê ve Bradost bölgesinde başlattığı işgal saldırılarının sürdüğüne dikkat çeken YJA-STAR'lı Delila şunları belirtti: "Aynı zamanda Önder Apo’ya yönelik ağırlaştırılmış tecrit uyguluyorlar. Bununla da PKK karşısında sonuç alacaklarını düşünüyorlar. Amaçları PKK’yi tasfiye etmek ve yarattığı kazanımları yok etmek. İşgal girişimlerine karşı gerillanın Xakurkê başta olmak üzere tüm Kürdistan’da büyük bir direnişi söz konusu. YJA-STAR gerillaları olarak açıkça ilan ediyoruz; PKK’nin zafer yürüyüşünü engelleyemeyeceksiniz."

KOMPLOCU GÜÇLER PKK'YE DİZ ÇÖKTÜRECEKLERİNİ SANDILAR

Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik 15 Şubat 1999 yılında yapılan uluslararası komplonun Kürt Özgürlük Hareketi ile Kürt halkında kin, nefret ve öfke patlamasına yol açtığını hatırlatan gerilla Gulan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun sonucunda 19 Temmuz Rojava devrimi açığa çıktı. Komplocu güçler, komployu başlattıkları yerde Rojava’da, Suriye’de yenilgiye uğratılmıştır. Önder Apo bir damlaydı fakat şimdi görüyoruz ki büyük okyanus oldu. Ve tüm halklara yol gösterici oldu. Önder Apo’yu susturabileceklerini düşünenler bugün gelinen aşamada fikir ve felsefesinin, Önderlik ideolojisinin yükselişini engelleyemediler."

PKK'nin, Öcalan öncülüğünde Ortadoğu halkları için bir umut ve yaşam kaynağı olarak ortaya çıktığını söyleyen YJA-STAR gerillası Evrim ise şunları belirtti: "Bu durum karşısında Ortadoğu’daki çıkarlarının tehlikeye düştüğünü gören emperyalist-kapitalist hegemonik komplo ile Önder Apo’ya ve PKK’ye diz çöktüreceklerini sandılar. Önder Apo’nun ektiği umut ve özgürlük tohumlarının bugün gelinen aşamada yeşerdiğini ve kök saldığını gördük. Komplocular uzunca bir süredir de Önder Apo’ya yönelik ağırlaştırılmış tecrit uyguluyor. Halk ve hareket olarak tecridi kabul etmedik, etmeyeceğiz. 2019 yılında Tecridi Kıracağız, Faşizmi yıkacağız, Kürdistan’ı ve Önder Apo’yu özgürleştireceğiz."