Qandil’de 8 Mart kutlamaları

Binarê Qendîl’de 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları başladı. Kutlamada Binarê Qendîl Eşbaşkanı Osman Gulale, KJK Koordinasyon üyesi Rewşen Mardîn, RJAK yöneticisi Destan Resûl ve Kongra Star yöneticisi Şîrîn Hesen birer konuşma yaptılar.

8 Mart kutlamalarına Efrin’deki Çağın Direnişi damga vurdu. Kutlamalara katılan halk ve konuşmacılar Efrin direnişini selamladılar.

Konuşmacılar Efrin direnişine dikkat çekerek, Çağın Direnişi’nin mutlaka zaferi getireceğini belirtiler.

Binarê Qendîl Belediyesi Eşbaşkanı Gulale Osman 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tüm direnişçi kadınlara, özellikle de Efrîn’deki direniş içinde olanlara kutladı. Osman, bu yıl ki 8 Mart’ın her zamankinden daha farklı olduğunu ifade ederken, Efrin direnişiyle taçlandırıldığını vurguladı.

Kürt kadınları ve Ortadoğu’daki diğer halklardan kadınların ortak bir biçimde Efrin’de faşist, işgalci ve dikatör bir rejime karşı mücadele ettiklerini belirten Osman, bunun kadın mücadelesi tarihi içinde çok önemli aşama olduğunu belitti.

RJAK adına Destan Marûf da 8 Mart’ı tüm kadınlara, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, Efrin direnişçilerine kutladı. Marûf, kadınların artık özgürlük dışında hiçbir şeyle ikna olamayacağı bir düzeye geldiklerini kaydetti.

Kongra Star Yöneticisi Şirin Hesen, kadın kurtuluş ideolojisinin kurucusu olarak tanımladığı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı selamlarken, bu ideolojinin Kürt Kadın özgürlük mücadelesindeki büyük önem ve rolüne işaret etti.

Kürt kadınlarının Türk işgalciliğine karşı 49 gündür aralıksız bir biçimde süren Efrin direnişine değinen Şirin, bunun Kürt kadınlarının özgürlükteki ısrar ve inancının, iradesinin göstergesini olduğunu söyledi.

KJK Koordinasyon üyesi Rewşen Mardîn ise “Efrîn’de kadınlar öncülüğünde direniş destanı yazılıyor. (Efrîn’e) saldırılar kılacaktır. Biz bunu sadece silahlı bir çatışma olarak ele almıyoruz, bu ideolojik bir savaştır. Türk devletinin faşist-sömürgeci düzeni, özgür kadın sistemi karşısında yenilecektir” dedi.

Kadınlar olarak devrime sahip çıkacaklarını vurgulayan Mardîn, “21’inci yüzyıl kadın özgürlük yüzyılı olacak” dedi ve ekledi: “Dönem özgürlük dönemidir. Eğer rolümüzü oynamazsak, faşizm güçlenecek. Faşizme geçit vermemeliyiz” diye konuştu.