RAJIN, Avrin Mahsum'u andı: İzlerinden yürüyeceğiz

Efrîn direnişi ve işgalci saldırıları duyurmak için çalışırken şehit olan Avrin Mahsum'u anan RAJIN, "Özgür kadın basın çizgisinin izinde yürüyeceğiz" dedi. RAJIN, muhalif basına da duyarlılık çağrısı yaptı.

Kürdistan Kadınları İletişim Birliği (Yekîtiya Ragihandina Jinên Kurdistan-RAJIN) Koordinasyonu, Raco'da haber takibi yaparken şehit olan Avrin Mahsum için bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Dünyada eşine ender rastlanan tarihi Efrîn direnişinin 10. gününde, Türk devleti ve çetelerinin işgalci saldırılarını ve sergilenen direnişi dünya kamuoyuna duyurmak üzere Raco’da haber takibi yaparken şehit düşen arkadaşımız Avrin Mahsum arkadaşı saygı ve minnetle anıyor, hakikatlerden şaşmayan özgür kadın basın çizgisinin izinde yürüyeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Yine faşist-işgalci Türk ordusu ve çetelerinin hunharca saldırılarını, Efrîn'de sergilenen tarihi direnişi dünyaya duyurmak üzere haber takibi sırasında yaralanan Aras Mahsum arkadaşımıza da acil şifalar diliyor, Efrîn halkımızın ve kahraman şehitlerin anıları önünde saygıyla eğiliyoruz" denildi.

'GERÇEĞİ KARANLIKTA BIRAKMADILAR'

Açıklamanın devamında, özgür basın şehitlerinin emeklerine atıfta bulunularak, şunlar belirtildi:

"Şehit Gurbetelli Ersöz arkadaşımız, nasıl ki '90’lı yıllarda varlığını ispatlama mücadelesi veren Kürt halkının sesi olmuş, faşist Türk devletine karşı kalemi ve silahıyla direnip, şahadete ulaşmışsa, bugün Ş. Deniz Fırat, Nujiyan Erhan, Dilişan İbiş, Hogir ve Rizgarlar da aynı zihniyetin ürünü olan DAİŞ’e karşı direnen kadınların sesi olmayı bilmişlerdir. Gerçekler karanlıkta kalmasın, bu tarihi direniş hak ettiği yeri bulsun, Ş. Avesta Xabur'ların fedai direniş çizgisi ölümsüzleşsin diye, yürekleri, katledilen çocuklarımız için atan bu arkadaşlarımız, özgür kadın basın çizgisinin birer neferi olmuşlardır."

'DEMOKRAT-MUHALİF BASIN SESSİZLİĞİNİ BOZMALI'

RAJIN, işgalci Türk ordusu ve iş birlikçisi El-Nusra çetelerinin, 11 gündür en ileri teknolojiyle Efrîn’e saldırdığına dikkat çekerek, şunları da ifade etti:

"Saldırıların yoğunluğu karşısında Efrîn halkı ve özgürlük savaşçılarının bu tarihi direnişine tanıklık eden özgür basın çizgisinin temsilcileri olan tüm yoldaşlarımızın direnişini selamlıyor, işgalci Türk devletinin yalan dolu medyasına karşı demokrat-muhalif basını, tüm kadınları duyarlı olmaya, yaşanan sivil katliamlar ve bu tarihi direniş karşısında sessizliklerini bozmaya çağırıyoruz.

Bir kez daha Gurbetelliler'in, Deniz Fırat'ların, Nujiyanlar'ın, Dilişanlar'ın, Hogirlar'ın, Rizgarlar'ın, Tolhildanlar'ın ve Avrinler'in bizlere devrettiği özgür kadın basın çizgisinin savunucusu ve uygulayıcısı olacağımızı belirtiyor, şehitlerimizin özgür Kürdistan özgür Ortadoğu hayallerini gerçekleştirme sözünü veriyoruz. Hakikatlerin, kadınların, halkların sesi ve dili olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz."

27 OCAK'TA ŞEHİT DÜŞTÜ

Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Basın Merkezi Üyesi Avrin Mahsum, Efrîn'in Raco ilçesindeki çatışmaları görüntülediği sırada, 27 Ocak'ta şehit düşmüştü.