Rajin, Deniz Fırat’ı andı

Rajin Koordinasyonu, 2014 yılında DAİŞ çetelerinin Maxmur mülteci kampına yönelik saldırısı sırasında haber takibi yaparken hayatını kaybeden gazeteci Deniz Fırat’ı andı.

Yazılı bir açıklama yapan Rajin Koordinasyonu, “2014 yılında DAİŞ çeteleri tarafından Maxmur Mülteci kampında haber takibi sırasında şehit düşürülen Ş. Deniz Fırat Yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyor, O’nun bıraktığı özgür-direnişçi basın geleneğini ileriye taşıyacağımızın sözünü bugün vesilesiyle bir kez daha veriyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Sömürgeci-soykırımcı Türk devletinin 90’lı yıllarda yakıp-yıktığı Kürdistan köylerinden Başur Kürdistan’a göç eden Ş. Deniz Fırat ve ailesinin uzun yıllara dayalı direniş ve mücadele öyküsü Kürdistan’ı tanımlayan çarpıcı bir mücadele örneği olmuştur. Bakur Kürdistan’dan Başur’a, oradan özgürlük dağlarına yürüyen Ş. Deniz Fırat ve iki direnişçi kızkardeş, Türk devletinin sömürgeciliğine boyun eğmeyen direnişçi kişilikleriyle Kürt halkının kalbinde yer edinmişlerdir. Parçalanmış bir ülke, göçertilen bir aile gerçeğiyle karşı karşıya olsa da Deniz Yoldaşımız, sömürgeciliğe teslim olmamanın bilincini edinerek, özgürlük yolunun yolcusu olmayı seçmiş; kalemi, silahı, yüreği ve beyniyle özgürlük direnişinin sembolü olan Ş. Gurbetelli Ersöz Yoldaşımızın özgür kadın basın mirasını devralmıştır. Kürt halkına, ezilenlere, kadınlara ve inançlara yapılan her türlü haksızlık, saldırı ve sömürü sistemine karşı küçük yaşlardan itibaren direnen Ş. Deniz Fırat Yoldaşımız Türk devletinin, en barbar-vahşi örgütlemesi olan DAİŞ’in karanlık yüzünü kamuoyuna yansıtarak, bu uğurda canını feda etmekten çekinmemiştir.

Özgür kadın basını RAJİN olarak bizler de hangi inançtan, dilden ve halktan olursa olsun tüm kadınların-halkların sesini, acılarını her zaman ve her yerde kamuoyuna yansıtmaktan ve bu uğurda Denizlerin yolunda yürümekten çekinmeyeceğiz. Başta Türk devlet sömürgeciliği olmak üzere, her türden gerici, işbirlikçi, cinsiyetçi ve faşist saldırılara karşı devrimci özgür basın geleneğiyle mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyoruz. 5. Yılında bir kez daha Ş. Deniz Fırat Yoldaşımızı ve tüm özgür basın şehitlerimizi anıyor, halkların ve kadınların özgürlük mücadelesindeki rolümüzü yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz.”