'Rojava’da yükselen direnişi güçlü sahiplenelim'

TJK-E: TJK- Kobanê direniş ruhu ile tüm kadınları, halkımızı, devrimci ve demokratik çevreleri mücadeleyi büyütmeye ve Rojava’da yükselen direnişi güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

1 Kasım Dünya Kobanê gününe ilişkin yazılı bir açıklama yapan Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), faşist AKP yönetiminin desteği ile barbar DAİŞ çetelerinin 2014 yılında Kobanê’ye gerçekleştirdiği saldırının, Kürt halkının yiğit kızları ve oğullarının kahramanca direnişi ile yenilgiye uğratıldığını belirtti.

Kobanê’de zaferin direnenlerin olduğunu vurgulayan TJK-E açıklamasında şunları kaydetti: “Bu direnişte sadece Kürdistanlılar değil insanlık değerlerine inanmış, bu uğurda savaşmış, dünyanın dört bir yanında bu direnişe akan enternasyonalist direnişçiler de yer almıştır. Bu vesileyle Kobanê şehitlerini bir kez daha sevgi, minnet ve saygı ile anıyoruz.

Kobanê direnişi Kürt halkını ortak yürekte, ortak akılda buluşturmuş, ulusal bir direnişi yaratmıştır. Kobanê direnişi aynı zamanda enternasyonalist dayanışmanın en güçlü açığa çıktığı bir direniş çizgisine dönüşmüştür. Bu anlamıyla 1 Kasım Dünya Kobanê Günü tarihin sayfalarında yerini almış, tüm direnen halklara ilham kaynağı olmuştur. Bizler Avrupa Kürt Kadın Hareketi olarak, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü, başta direnişi tek tercih olarak gören ve zaferin yolunu açan kadınlar olmak üzere, tüm Kürdistanlılara ve direnen halklara kutlu olsun diyoruz. 1 Kasım Kobanê Günü tüm dünyaya göstermiştir ki; işgale, soykırıma, faşizme, en karanlık güçlerin en kirli ittifaklarına karşı halkların ortak direnişi ve onurlu mücadelesi için başarı kaçınılmazdır.

Kobanê’de kaybeden Erdoğan faşizmi olmuştur. Fakat her faşist rejim gibi, Erdoğan faşist rejimi de yeni saldırılarla, yıkılmayla yüz yüze kalmış iktidarına nefes aldırmak istemektedir. Diktatör Erdoğan insanlık değerlerinin düşmanıdır. Kürt halkının düşmanıdır. Kadın düşmanıdır. Bu faşist rejim yeni bir saldırı konsepti ile Rojava’ya saldırmak, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek istemektedir. Bu saldırı planlanın asıl amacı tüm Rojava’yı işgal etmek, yeni bir Kürt soykırımını gerçekleştirmektir. Sözde dünya güçleri buna gözlerini yummak, kulaklarını kapatmak ve dilsizi oynamak isteseler de bizler; kadınlar, halklar, asıl çoğunluk buna en yüksek sesle ‘HAYIR’ diyeceğiz.

Bugün biz kadınlar, Kürt halkı ve dostları, demokratik güçler olarak, ortak mücadelemizi bir kez daha büyüterek, direnişi yükseltme göreviyle karşı karşıyayız. TJK-E olarak, Kobanê direniş ruhu ile tüm kadınları, halkımızı, devrimci ve demokratik çevreleri mücadeleyi büyütmeye ve Rojava’da yükselen direnişi güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.”