Rojhilatlı annelerden Leyla Güven'e ziyaret

Rojhilat'tan Barış Anneleri, açlık grevindeki DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i ziyaret etti. 

Rojhilat'tan gelen Barış Anneleri, İmralı tecridine karşı 185 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’i evinde ziyaret etti. Kadınlar, ziyaretin ardından açıklamada bulundu. Annelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ayşe Gökkan eşlik etti. 

‘HER KÜRT KADINI DESTEK OLMALI'

Kadınlar adına açıklama yapan Sînor Hûseyîn, Rojhilat'tan Barış Anneleri adına temsili olarak ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, engellemelerden dolayı birçok annenin gelemediğini söyledi. Leyla Güven’in kadınların yürüttüğü mücadeleye öncülük ettiğini ifade eden Hûseyîn, “Leyla Güven, bir Kürt kadını, bir Kürt annesi olarak mücadeleye öncülük ediyor. Leyla Güven’in yürüttüğü bu mücadele çocuklarını kaybeden anneler açısından çok önemli bir mücadeledir” diye konuştu.

Her Kürt kadınının Leyla Güven’in mücadelesini sahiplenmesi gerektiğinin altını çizen Hûseyîn, “Kürt özgürlük mücadelesinde her dönem kadınlar öncülük rolünü oynamıştır. Bu mücadele kadınlarla başladı, kadınlar bu mücadeleyi yükseltmelidir” dedi.

HÜKÜMETE VE KAMUOYUNA ÇAĞRI

Hükümete yasaların uygulanması, kamuoyuna ise duyarlılık çağrısında bulunan Hûseyîn, “Herkes açlık grevlerine ses vermelidir. Bir an önce tecridin kaldırılması için mücadele etmeliyiz. Sayın Öcalan özgürleşene kadar mücadele etmeliyiz” diye kaydetti.

Barış Anneleri, Amed Büyükşehir Belediyesi ve HDP İl Örgütüne de ziyarette bulundu.